خل التفاح الطبيعى
خل التفاح الطبيعي – صحي 100% من مطبخك
المكونات
• 1 كيلو تفاح (ويفضل يكون تفاح أحمر أو أصفر عشان الطعم أحلى).
• 3 معالق سكر بني أو عسل (للتخمير الطبيعي).
• 1 لتر ماء فلتر.
⸻
👨🍳 طريقة التحضير
1. اغسل التفاح كويس وقطعه مكعبات صغيرة (بالقشر والبذور).
2. حطه في برطمان زجاج كبير ومعقم.
3. أضف السكر أو العسل، وصب المياه لحد ما تغطي التفاح كله.
4. غطي البرطمان بقطعة شاش أو قماشة نظيفة (مش غطا محكم) عشان يدخل هوا بسيط.
5. اتركه في مكان مظلم ودافي 3 – 4 أسابيع.
6. بعد التخمير صفي السائل، ورجعه تاني في برطمان نظيف وسيبه أسبوعين إضافيين عشان يتحول لخل.