ع القهوة Ebtesam Nashed

Ebtesam Nashed مقالات متنوعة ،صحة ،مجتمع ، اخبار ، مرأة ،تعليم ، سياحة ، ثقافة….

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

اكلات لكل المناسبات لا تفوتك ..الجزء ٢

 



🍲 طاجن مكرونة بالسجق (في الفرن)


📌 المقادير:

 • ½ كيلو مكرونة (قلم أو صوابع)

 • ½ كيلو سجق بلدي متقطع حلقات

 • 1 بصلة كبيرة مفرومة

 • 2 فص توم مهروس

 • 2 كوب عصير طماطم

 • 1 معلقة كبيرة صلصة

 • 1 فلفل رومي متقطع + فلفل حار (اختياري)

 • ½ معلقة صغيرة سكر

 • ملح + فلفل + بهارات + رشة قرفة

 • زيت

 • جبنة موزاريلا أو رومي على الوش (اختياري)



👩‍🍳 الطريقة:

 1. اسلقي المكرونة نص سلقة (يعني حوالي 5 دقايق)، وصفيها وحطي عليها نقطة زيت عشان ما تلزقش.

 2. شوّحي السجق:

 • في طاسة فيها شوية زيت، شوّحي البصلة لحد ما تذبل.

 • ضيفي التوم وقلّبي شوية.

 • نزّلي السجق وقلّبيه لحد ما يغيّر لونه.

 • ضيفي الفلفل الرومي (والحار لو بتحبي) وكملي تشويح.

 3. حضّري الصوص:

 • ضيفي عصير الطماطم والصلصة على السجق.

 • ضيفي السكر والملح والفلفل والبهارات ورشة قرفة.

 • سيبيه يتسبك حوالي 10 دقايق لحد ما الصوص يعقّد شوية.

 4. التجميع في الطاجن:

 • قلّبي المكرونة مع الصوص كويس (ممكن تحتفظي بشوية صوص للوش).

 • صبي المكرونة في طاجن فرن.

 • لو حابة، حطي جبنة على الوش.

 5. الخبز:

 • دخلي الطاجن فرن سخن على 200 درجة لمدة 15–20 دقيقة.

 • لو عايزة تحمّري الوش، شغّلي الشواية آخر 5 دقايق.



🌟 نصيحة:

 • لو السجق دسم، متزوديش زيت كتير.

 • ممكن تضيفي شوية كريمة أو جبنة كريمي مع الصوص لو بتحبي الطعم أغنى



الكبدة بالردة (بانيه كريسبي)


📝 المقادير:

 • نص كيلو كبدة شرائح (بانيه – متتغسلش)

 • 5 فصوص توم

 • 2 فلفل حار

 • 1 ليمونة عصير

 • 2 معلقة كبيرة خل

 • 1 معلقة صغيرة ملح

 • نص معلقة صغيرة فلفل أسود

 • 1 معلقة صغيرة كزبرة ناشفة

 • نص معلقة صغيرة كمون

 • 1 كوب ردة ناعمة

 • نص كوب دقيق

 • نص كوب نشا

 • زيت للقلي



👩‍🍳 الطريقة:

 1. تتبيلة الكبدة:

في الكبة، افرمي التوم والفلفل الحار مع التوابل (ملح + فلفل + كمون + كزبرة)، ضيفي عصير الليمون والخل، وقلّبيهم مع بعض.

 2. صبّي التتبيلة على شرائح الكبدة وقلّبيهم كويس، وسيبيهم في التتبيلة من نص ساعة لحد ساعة (كل ما كانت أطول، الطعم يبقى أقوى).

 3. خليط التغطية:

في طبق، اخلطي الردة مع الدقيق والنشا (الخليط ده هيخليها كريسبي ولونها حلو).

 4. خدي كل شريحة كبدة وغمّسيها في خليط الردة والدقيق، واضغطي عليها كويس عشان التغطية تمسك فيها.

 5. سخّني زيت غزير في طاسة على نار متوسطة عالية، وسيبيه يسخن كويس.

 6. حمّري الكبدة على الجهتين لحد ما تاخد لون دهبي ومقرمش، وشيليها على ورق مطبخ تتصفى من الزيت.



✅ نصيحة:


لو عايزة طعم ألذ، جربي تضيفي رشة بسيطة من الشطة أو بودرة البصل للتتبيلة




🎃 قرع عسل بالبشاميل


📝 الطبقة الأولى – القرع:

 • 1 كيلو قرع عسل (مقشر ومكعبات)

 • ½ كوب سكر

 • شوية ماء

 • فانيليا + قرفة (اختياري)

 • ½ كوب زبيب + جوز هند


اسلقي القرع مع السكر والمية لحد ما يطرى، وصفيه واهرسيه، وضيفي له الزبيب والقرفة.



📝 البشاميل الحلو:

 • 2 كوب لبن

 • 2 معلقة كبيرة دقيق

 • 2 معلقة كبيرة سمنة

 • 3 معالق سكر

 • فانيليا


شوّحي الدقيق في السمنة، ضيفي اللبن والسكر والفانيليا وقلّبي لحد ما يتقل.



🧑‍🍳 التجميع:

 1. في بايركس، طبقة من القرع المهروس.

 2. فوقه البشاميل.

 3. دخليه فرن سخن 180 درجة لحد ما يوشّ وشه




🌯 الممبار المصري


📝 المكونات:


للممبار:

 • 1 كيلو ممبار (مغسول ومتُنضّف كويس)

 • عصير ليمون + خل + دقيق + ملح لغسله


للحشوة (أرز):

 • 2 كوب رز مصري (مغسول ومصفى)

 • 2 حبة طماطم مبشورة

 • 1 بصلة كبيرة مبشورة

 • حزمة شبت + كزبرة + بقدونس (مفرومين)

 • 2 معلقة كبيرة صلصة طماطم

 • 2 معلقة كبيرة زيت

 • ملح + فلفل + كمون + شطة + بهارات لحمة



🧼 تنظيف الممبار:

 1. اقلبي الممبار على وشه التاني باستخدام خلة أو طرف معلقة.

 2. افركيه بالدقيق والخل وعصير الليمون واغسليه كذا مرة.

 3. شيلي الدهون الزيادة لو فيه.

 4. اشطفيه بمية سخنة مرتين واتركيه يتصفّى.



🧑‍🍳 طريقة الحشو والتسوية:

 1. اخلطي كل مكونات الحشوة مع بعض كويس.

 2. احشي الممبار بالرز (لحد ¾ فقط علشان الرز هيزيد).

 3. اقفلي الطرف بخلة أو اربطيه بخيط.


التسوية:

 1. في حلة على النار، غلي مية فيها بصلة، ورقة لورا، حبهان، ملح وفلفل.

 2. نزلّي الممبار بالراحة وسيبيه يغلي على نار هادية حوالي 40-50 دقيقة.

 3. بعد ما يستوي، صفيه وسيبيه يبرد.



🔥 التحمير:

 • حمّريه في زيت غزير وساخن لحد ما ياخد لون دهبي ومقرمش.

 • ممكن تحمّريه في طاسة بدون زيت لو عايزاه أخف، أو في الفرن برشة زيت.



✅ نصايح:

 • ما تكتريش الحشو عشان ما يفرقعش في السلق.

 • سيبيه يبرد خالص قبل التحمير عشان يفضل ماسك نفسه.

 • ممكن تحشيه بنفس خلطة المحشي لو بتحبيها أكتر




🥩 كبدة إسكندراني


📝 المقادير:

 • ½ كيلو كبدة (عجل أو ضاني أو فراخ حسب رغبتك) مقطعة شرايح رفيعة

 • 1 معلقة كبيرة ثوم مفروم

 • 2 قرن فلفل حار (أو رومي حسب رغبتك) مقطع شرايح

 • عصير 1 ليمونة كبيرة

 • ¼ كوب خل

 • 1 معلقة صغيرة كمون

 • ½ معلقة صغيرة كزبرة ناشفة

 • رشة شطة (اختياري)

 • ملح + فلفل أسود

 • 1 معلقة كبيرة زيت (يفضل زيت ذرة أو خليط)

 • شرايح فلفل ألوان (اختياري للنكهة واللون)



👩‍🍳 الطريقة:

 1. في طاسة سخنة جدًا، نزلي الزيت وشوّحي الثوم لحد ما يصفر.

 2. نزلّي الكبدة بسرعة وقلبيها تقليبة سريعة، ومش كتير عشان ما تنشفش.

 3. ضيفي الفلفل الحار وشرايح الفلفل الألوان (لو بتحبيها).

 4. ضيفي الخل والليمون والتوابل كلها (كمون، كزبرة، شطة، ملح وفلفل).

 5. قلبي كويس وسيبيها تاخد غلوتين، ومش أكتر من 7–8 دقايق عالنار.



🥖 للتقديم:

 • ممكن تحطيها في عيش بلدي أو كيزر وتزوديها تحبيشة مخلل وسلطة طحينة.

 • أو قدّميها في طبق ومعاها رز بالشعرية وسلطة.



✅ نصايح:

 • الكبدة متتحطش على النار وهي ساقعة، لازم تكون بدرجة حرارة الغرفة.

 • متزوديش وقت التسوية عشان تفضل طرية.

 • ممكن تضيفي رشة بابريكا أو عصرة دبس رمان في الآخر للنكهة



عن الكاتب

مقالات Ebtesam Nashed

التعليقات


اتصل بنا

إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

جميع الحقوق محفوظة

ع القهوة Ebtesam Nashed