خبز الفوكاتشيا الإيطالي بالروزماري والزيتون 🌿
المقادير:
* 3 كوبايات دقيق
* كوباية ونص مية دافية
* معلقة كبيرة خميرة
* معلقة كبيرة سكر
* معلقة صغيرة ملح
* ربع كوباية زيت زيتون 🫒
* للوش: زيت زيتون، روزماري فريش، زيتون أسود شرايح، طماطم شيري، ملح خشن.
الطريقة:
* دوبي الخميرة والسكر في المية الدافية وسيبيها 5 دقايق.
* في بولة، اخلطي الدقيق والملح. ضيفي خليط الخميرة وزيت الزيتون واعجني. العجينة هتبقى طرية وبتلزق جداً، وده سر نجاحها.
* غطيها وسيبيها تخمر ساعة ونص لحد ما حجمها يتضاعف.
* ادهني صينية مستطيلة بزيت زيتون كويس. نزّلي العجينة في الصينية وافرديها بالراحة بأطراف صوابعك المبلولة زيت.
* غطيها وسيبيها تخمر تاني نص ساعة.
* بلّي صوابعك زيت زيتون واعملي "غمزات" أو حفر في وش العجينة كلها.
* وزعي على الوش الروزماري والزيتون والطماطم الشيري ورشي شوية ملح خشن وزيت زيتون تاني.
* دخليها فرن سخن على 220 درجة لمدة 20-25 دقيقة لحد ما وشها يبقى دهبي.
* قدميها كنوع من أنواع العيش مع أي أكلة أو غمسيها في زيت زيتون. طعمها وريحتها تحفة! 😍
خبز البريوش الحلو المضفر (هش وقطني زي السحاب!) 🍞
المقادير:
* 4 كوبايات دقيق
* كوباية لبن دافي
* نص كوباية سكر
* نص كوباية زبدة طرية 🧈
* 2 بيضة
* معلقة كبيرة خميرة
* معلقة صغيرة فانيليا، رشة ملح
* بيضة للدهن، وسكر لؤلؤي أو لوز شرايح للوش (اختياري)
الطريقة:
* اعملي عجينة غنية: بنفس طريقة عجينة الباتيه، اخلطي كل مكونات العجينة (ما عدا الزبدة) واعجنيها 5 دقايق.
* ضيفي الزبدة الطرية قطعة قطعة مع العجن المستمر لحد ما العجينة تشرب كل الزبدة وتبقى ناعمة جداً ومطاطية.
* غطيها وسيبيها تخمر في مكان دافي ساعة ونص لساعتين لحد ما حجمها يتضاعف.
* نزّلي العجينة على سطح مرشوش دقيق وقسميها 3 أجزاء متساوية.
* ابرمي كل جزء على شكل حبل طويل.
* حطي الحبال التلاتة جنب بعض وابدأي اعمليهم ضفيرة. اقفلي الأطراف كويس.
* حطي الضفيرة في صينية عليها ورقة زبدة، وغطيها وسيبيها تخمر تاني 45 دقيقة.
* ادهني وشها بالبيض المخفوق ورشي السكر اللؤلؤي أو اللوز.
* دخليها فرن سخن على 180 درجة لمدة 25-30 دقيقة لحد ما تبقى دهبية ومنفوشة.
* قدميها مع مربى أو شيكولاتة أو كليها سادة مع الشاي. خبز فخم وطعمه روعة! ☁️
باتيه بالجبنة المورق (زي بتاع الأفران بالظبط!) 🧀🥐
المقادير:
* للعجينة:
* 3 كوبايات دقيق
* كوباية لبن دافي 🥛
* ربع كوباية زيت
* معلقتين كبار سكر
* معلقة كبيرة خميرة فورية
* معلقة صغيرة بيكنج بودر
* رشة ملح
* للتوريق: نص كوباية زبدة طرية 🧈
* للحشو: جبنة بيضا (فيتا أو براميلي)، زيتون شرايح، زعتر 🫒
* للدهن: بيضة مضروبة مع شوية لبن، وحبة البركة وسمسم للوش.
الطريقة:
* اعملي العجينة: في بولة، اخلطي اللبن الدافي مع السكر والخميرة وسيبيهم 5 دقايق لحد ما الخميرة تتفاعل.
* ضيفي الزيت والملح والبيكنج بودر، بعدين ضيفي الدقيق بالتدريج واعجني كويس لمدة 10 دقايق لحد ما تبقى عندك عجينة ناعمة وطرية.
* غطي العجينة وسيبيها تخمر في مكان دافي لمدة ساعة لحد ما حجمها يتضاعف.
* افردي العجينة على شكل مستطيل كبير. ادهني وشها كله بالزبدة الطرية.
* طبقي المستطيل على 3 أجزاء (زي الظرف). افرديه تاني بالنشابة وارجعي طبقيه تاني. كرري الخطوة دي مرتين عشان تاخدي أحلى توريقة.
* افردي العجينة آخر مرة وقطعيها مستطيلات. حطي الحشوة على طرف كل مستطيل ولفيه رول.
* رصي الباتيه في صينية عليها ورقة زبدة، وغطيه وسيبيه يخمر تاني نص ساعة.
* ادهني الوش بخليط البيض واللبن ورشي حبة البركة وسمسم.
* دخليه فرن سخن على 200 درجة لمدة 15-20 دقيقة لحد ما ينفخ وياخد لون دهبي. أحلى باتيه مورق للفطار أو العشا! 😋
رولات البيتزا السريعة (أحلى سناك أو عشا خفيف) 🍕🥐
المقادير:
* عجينة بيتزا جاهزة (أو عجينة العشر دقايق)
* نص كوباية صلصة بيتزا جاهزة
* كوباية جبنة موتزاريلا مبشورة 🧀
* أي إضافات بتحبيها: زيتون شرايح، فلفل متقطع، سلامي أو هوت دوج.
* بيضة مضروبة مع شوية لبن (لدهن الوش)
* رشة زعتر (أوريجانو)
الطريقة:
* سخني الفرن على 200 درجة.
* افردي عجينة البيتزا على سطح مرشوش دقيق على شكل مستطيل كبير.
* ادهني العجينة كلها بصلصة البيتزا، بس سيبي الأطراف فاضية.
* رشّي الجبنة الموتزاريلا بالتساوي فوق الصلصة، بعدين وزعي الإضافات اللي اخترتيها (زيتون، فلفل، ..).
* لفي العجينة على شكل رول طويل ومتماسك زي السويسرول. اقفلي الطرف الأخير كويس.
* بسكينة حامية، قطعي الرول لشرايح بسمك 2-3 سم.
* رصي رولات البيتزا في صينية عليها ورقة زبدة.
* ادهني وش الرولات بخليط البيض واللبن ورشي شوية زعتر على الوش.
* دخليها الفرن لمدة 15-20 دقيقة لحد ما العجينة تستوي والجبنة تسيح والوش ياخد لون دهبي.
* قدميها دافية مع كاتشب. الأولاد والكبار هيتجننوا عليها! 🥳
خبز بالثوم والجبنة: أسرع وأسهل وصفة 🥖🧀🧄
المكونات:
* 1 رغيف خبز فرنسي (باجيت أو فينو).
* نصف كوب زبدة طرية (بحرارة الغرفة).
* 3 فصوص ثوم، مهروس ناعم.
* ملعقة كبيرة بقدونس مفروم (طازج أو مجفف).
* رشة ملح.
* نصف كوب جبنة موتزاريلا مبشورة (اختياري).
طريقة التحضير:
* تجهيز الخبز والفرن: سخّن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية. قطّع الخبز إلى شرائح سميكة دون أن تصل لنهاية الرغيف (مثل الأكورديون)، أو اقطعه إلى نصفين بالطول.
* تحضير خلطة الثوم: في وعاء صغير، اخلط الزبدة الطرية مع الثوم المهروس، البقدونس، والملح جيدًا حتى يتكون خليط متجانس.
* دهن الخبز: ادهن خليط الزبدة بالثوم بسخاء بين شرائح الخبز أو على الأنصاف المقطوعة، وتأكد من وصول الخليط لكل الأجزاء.
* إضافة الجبنة والخبز: رش جبنة الموتزاريلا فوق الخبز (إذا كنت تستخدمها). لف الخبز بورق الألومنيوم (فويل) واخبزه لمدة 10 دقائق حتى تذوب الزبدة تمامًا.
* التحمير: بعد 10 دقائق، اكشف ورق الألومنيوم وحمّر الخبز لمدة 5 دقائق إضافية حتى يصبح الوجه ذهبيًا ومقرمشًا.
* التقديم: قدّمه ساخنًا على الفور.
بريوش بالكريمة والكراميل: وصفة سهلة ومختصرة 🍞🍮🍯
طريقة سريعة لتحضير بريوش هش ولذيذ، محشو بكريمة الباتسيير الغنية ومغطى بصوص الكراميل.
المكونات:
* للعجينة (طريقة سريعة):
* 3 كوب دقيق.
* 1 ملعقة كبيرة خميرة فورية.
* ربع كوب سكر.
* نصف ملعقة صغيرة ملح.
* نصف كوب حليب دافئ.
* 3 بيضات.
* نصف كوب زبدة مذابة.
* للكريمة (كريمة الباتسيير):
* 1 كوب حليب.
* 2 صفار بيض.
* 3 ملاعق كبيرة سكر.
* 2 ملعقة كبيرة نشا.
* 1 ملعقة صغيرة فانيليا.
* للكراميل:
* نصف كوب سكر.
* ربع كوب كريمة سائلة (أو حليب).
* ملعقة كبيرة زبدة.
طريقة التحضير:
* تحضير العجينة: في وعاء، اخلط الحليب الدافئ، الخميرة، وملعقة من السكر. اتركها 5 دقائق لتتفاعل. أضف باقي السكر، البيض، والزبدة المذابة واخفق. أضف الدقيق والملح واعجن حتى تتكون عجينة طرية. غطِّها واتركها في مكان دافئ لمدة ساعة حتى يتضاعف حجمها.
* تحضير الكريمة: أثناء تخمير العجينة، حضّر الكريمة. في قدر، اخفق صفار البيض، السكر، والنشا. أضف الحليب تدريجيًا مع الخفق. ضع القدر على نار متوسطة مع التحريك المستمر حتى يثقل الخليط ويصبح مثل المهلبية. ارفعه من على النار، أضف الفانيليا، وغطِّ سطحه بنايلون لاصق لمنع تكون قشرة واتركه يبرد.
* تشكيل وخبز البريوش: بعد أن تختمر العجينة، قسّمها إلى كرات صغيرة ورصها في صينية مدهونة. اخبزها في فرن مسخن مسبقًا على 180 درجة مئوية لمدة 20-25 دقيقة حتى تصبح ذهبية. اتركها تبرد تمامًا.
* الحشو والتزيين: باستخدام كيس حلواني له قمع طويل، احشِ حبات البريوش الباردة بالكريمة. لتحضير الكراميل، ذوّب السكر على نار هادئة في مقلاة حتى يصبح لونه ذهبيًا. ارفعه من على النار وأضف الزبدة ثم الكريمة بحذر (سيصدر بخار). قلّب بسرعة حتى يتجانس الصوص.
* التقديم: صب صوص الكراميل الدافئ فوق البريوش المحشو وقدمه على الفور.