كبد العجل على الطريقة الألمانية — Kalbsleber Recipe
وصفة كلاسيكية غنية بالنكهة… كبد طريّ يُطهى مع بصل مكرمل وزبدة عطرة! المكونات:
450 جم من كبد العجل الطازج
2 بصلة مقطعة شرائح رفيعة
2 ملعقة كبيرة زبدة (حوالي 30 جم)
½ كوب حليب (120 مل)
½ ملعقة صغيرة ملح
½ ملعقة صغيرة فلفل أسود
½ ملعقة صغيرة دقيق طريقة التحضير:
انقعي شرائح الكبد في الحليب لمدة 30 دقيقة لتخفيف الطعم المر.
سخّني ملعقة زبدة في مقلاة، وقلّبي البصل حتى يكتسب لونًا ذهبيًا مكرملًا. ارفعيه جانبًا.
جففي الكبد جيدًا وتبّليه بالملح والفلفل.
أضيفي ملعقة الزبدة المتبقية إلى المقلاة، وغلّفي الكبد بطبقة خفيفة من الدقيق.
اقليه لمدة دقيقتين على كل جانب حتى يتحمر ويبقى طريًّا من الداخل.
قدّميه مع البصل المكرمل وبطاطس مهروسة أو خضار سوتيه!
نصيحة الشيف:
لا تطهي الكبد أكثر من اللازم حتى يظل طريًّا وعصاريًا.
فيليه الدجاج بحشوة السبانخ والجبنة الكريمية
وجبة لذيذة وصحية لعشاق النكهات الغنية
جربيها في العشاء أو الغداء، هتخلي كل البيت يسقفلك تكفي: 4 أشخاص
المدة: 35 دقيقة فقط
المكونات:
4 صدور دجاج
ملعقة كبيرة زيت زيتون
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة ملح
رشة بودرة ثوم + رشة بودرة بصل
½ كوب جبنة كريمية مذابة
¼ كوب جبنة بارميزان مبشورة
2 ملعقة كبيرة مايونيز
1 كوب ونصف سبانخ طازجة مفرومة
ملعقة صغيرة ثوم مهروس
ملعقة صغيرة رقائق فلفل أحمر طريقة التحضير:
سخّني الفرن على حرارة 375 درجة مئوية.
تبّلي الدجاج بزيت الزيتون والبهارات (بابريكا، ثوم، بصل، ملح).
اعملي شق في كل صدر دجاج لتحضير مكان الحشوة.
في وعاء، اخلطي الجبنة الكريمية + البارميزان + المايونيز + السبانخ + الثوم + الفلفل الأحمر.
احشي صدور الدجاج بالمزيج واغلقيها برفق.
رصّيها في صينية فرن مدهونة خفيف بزيت، وادخليها لمدة 25–30 دقيقة حتى تنضج تمامًا.
نصائح الشيف:
قدّميها مع أرز أبيض أو خضار مشوية لجلسة عشاء خفيفة ولذيذة.
أخرجيها من الفرن وغطيها دقيقتين قبل التقديم عشان تحتفظ بعصارتها.




وجبة سهلة وسريعة ومليانة طعم رهيب

كل لقمة فيها انفجار جبن سايح وريحة تشهي

مناسبة للعزايم أو حتى عشاء مميز في البيت





























عشاق الأجنحة حضّروا نفسكم لأحلى طعم ممكن تجربه!























كفتة الدجاج المشوية
المقادير:
نصف كيلو صدور دجاج مفرومة ناعم
بصلة صغيرة مبشورة ومصفّاة من الميه
فصين توم مفرومين ناعم
ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
نصف ملعقة صغيرة بهارات دجاج
نصف ملعقة صغيرة بابريكا أو شطة بسيطة (اختياري)
ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
ملعقة كبيرة بقسماط أو دقيق شوفان (عشان تمسك نفسها)
ملعقة زيت أو زبدة سايحة (للطراوة) طريقة التحضير:
في طبق كبير، اخلطي كل المكونات مع بعض كويس جدًا بإيدك أو في الكبة لحد ما تبقى عجينة ناعمة ومتماسكة.
غطيها وسيبيها في التلاجة نص ساعة عشان تتماسك.
شكّليها على سيخ أو بإيدك على شكل أصابع (ممكن تبلّي إيدك بشوية ميه أو زيت عشان ما تلزقش). التسوية:
(1) على الجريل أو الشواية:
سخّني الجريل أو الشواية كويس جدًا، وادهنيها بنقطة زيت.
حطي الكفتة وقلّبيها كل شوية لحد ما تاخد لون دهبي جميل من كل الجوانب.
ممكن في الآخر تديها ريحة الفحم: حطي قطعة فحم مولعة في طبق صغير، واغلقيها على الكفتة دقيقتين.
(2) في الفرن:
سخّني الفرن على 200 درجة.
رصي الكفتة في صينية عليها ورق زبدة، وادهنيها خفيف بزيت.
دخليها الفرن 15–20 دقيقة، وبعدين حمّريها تحت الشواية 5 دقايق عشان تاخد لون وشكل مشوي. التقديم:
قدّميها مع رز بسمتي، أو عيش بلدي، وسلطات (طحينة، زبادي بالثوم، وسلطة خضراء)
ممكن كمان تحطيها في ساندوتش مع مخلل ومايونيز… هتطلع رهيبة