كيكة الشوكولاتة الهشة
📝 المكونات:
1 كوب دقيق
نصف كوب كاكاو خام
3 بيضات
كوب إلا ربع سكر
نص كوب زيت
كوب لبن
1 ملعقة بيكنج بودر
فانيليا
صوص شيكولاتة للتغطية
👨🍳 الطريقة:
1. نخفق البيض والسكر والفانيليا.
2. نضيف الزيت واللبن ونقلب.
3. نضيف الكاكاو والدقيق والبيكنج بودر ونقلب.
4. نصبها في قالب وندخلها الفرن على 180 لمدة 35 دقيقة.
5. بعد ما تبرد نغطيها بصوص شيكولاتة.
---
كوكيز كب كيك بشيكولاتة سبريد
📝 المكونات:
1 كوب زبدة طرية
1 كوب سكر بني + نص كوب سكر أبيض
2 بيضة
1 ملعقة صغيرة فانيليا
2 وربع كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة بيكنج صودا
رشة ملح
شيكولاتة سبريد للحشو (نوتيلا)
قوالب كب كيك
👨🍳 الطريقة:
1. نخلط الزبدة والسكر لحد ما تبقى كريمي.
2. نضيف البيض والفانيليا.
3. نضيف المكونات الجافة ونقلب.
4. نحط شوية من العجينة في قوالب الكب كيك ونشكل حفرة.
5. نحط معلقة صغيرة نوتيلا في النص ونغطيها بعجينة تاني.
6. ندخلها الفرن 180 درجة لمدة 10–12 دقيقة.
جاتوه شاتوه
📝 المكونات:
2 بيضة
نصف كوب سكر
نصف كوب لبن
ربع كوب زيت
نصف كوب كاكاو خام
نصف كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
رشة فانيليا
صوص شيكولاتة للتزيين
👨🍳 الطريقة:
1. نخلط البيض والسكر والفانيليا.
2. نضيف الزيت واللبن ونقلب.
3. نضيف الكاكاو والدقيق والبيكنج بودر ونقلب.
4. نصب الخليط في صينية بايركس وندخله الفرن.
5. بعد ما يطلع، نضيف الصوص وهو سخن.
---
🍌 كريب رول الموز بالشيكولاتة
📝 المكونات:
1 كوب دقيق أبيض منخول
2 بيضة
1 وربع كوب لبن
1 ملعقة كبيرة زبدة سايحة
رشة فانيليا
رشة ملح صغيرة
2 ملعقة صغيرة سكر
موز مقطع شرائح
شوكولاتة سبريد (نوتيلا أو أي نوع بتحبه)
شوكولاتة سايحة للتزيين (اختياري)
سكر بودرة للتقديم (اختياري)
---
👨🍳 طريقة التحضير:
أول حاجة نجهز خليط الكريب:
1. في بولة كبيرة، نكسر البيض ونضيف عليه اللبن والزبدة والفانيليا ونقلب بالمضرب اليدوي كويس لحد ما الخليط يبقى متجانس 🥣.
2. ننخل الدقيق ونضيفه تدريجيًا مع السكر والملح، ونقلب لحد ما يبقى عندنا خليط ناعم خالي من الكلكعة 👌.
3. نسيب الخليط يرتاح 10 دقايق علشان يدينا كريب طري وسهل اللف.
نعمل الكريب:
4. نسخن طاسة غير لاصقة (تيفال مثلًا) على نار وسط، وندهنها نقطة زبدة أو نمسحها بمناديل فيها زيت.
5. نصب مقدار مغرفة صغيرة من الخليط ونفرده كويس على شكل دايرة رفيعة.
6. نسيبه على النار دقيقة ونص لحد ما الأطراف تتحمر شوية، نقلبه نديه دقيقة كمان، وبعدين نطلعه على فوطة نظيفة ونغطيه.
نحشي الكريب:
7. نفرد طبقة شوكولاتة على الكريب وهو دافي عشان تسيح شوية 😍.
8. نرص شرائح الموز على الطرف ونبدأ نلف الكريب رول.
9. نقطعه رول صغير متساوي (زي السوشي كده)، ونرصه في طبق التقديم.
10. ممكن نرش عليه شوكولاتة سايحة وسكر بودرة لو بتحب الإبهار 🤤✨.
---
🍴 التقديم:
يتقدم دافي أو بارد، لو حبيت تزود عليه كريمة أو بولة آيس كريم هيبقى خرافي 🔥.
---
"الماكارون...🤎🍫"
#المقادير
150غ بودرة اللوز.
100غ بياض بيض.
150غ سكر ناعم.
150غ سكر عادي.
ملعقة كبيرة سكر عادي.
50غ ماء.
ملون جال أو بودرة.
#الحشو
كريمة الزبدة.
كاراميل.
شكولا.
#طريقة_التحضير
اولا نقوم بطحن اللوز مع السكر الناعم جيدا ونقوم بنخله،نضعه في وعاء،نضيف له 50غ بياض بيض والملون ونمزج الكل حتى نتحصل على عجين،نتركه جانبا.
في كاسرول نضع 150غ سكر عادي و 50غ ماء ونضعه على النار يغلي حتى يصل 117درجة.
نخفق 50غ بياض بيض الاخرى ونضيف لها ملعقة السكر على ثلاث دفعات،ونخفق حتى نتحصل على منقار العصفور،بعدها نضيف لها السيرو على شكل خيط ونواصل الخفق،حتى يبرد.
نضيف المورانغ للخليط الاول على ثلاث دفعات مع التحريكك برفق في اتجاه واحد،بعدها في جيب حلواني خاص بالماكارون،ونشكل على ورق الطهي،نقوم بضرب صينية الفرن حتى تستوي حبات الماكارون،نتركها تجف مدة نصف ساعة ثم نقوم بطهيها،لما تستوي نتركها تبرد ونقوم بوضع كريمة الزبدة فقط علة الحواف بالاستعانة بجيب حلواني،ونضع الكاراميل في المنتصف ونلصق الحبات،ونزينها من فوق بالشكولا وحبات الحلوى .ويبقى التزيين اختياري اكيد.
"وبٲلف هنا.. 🤎🍫"