ع القهوة Ebtesam Nashed

Ebtesam Nashed مقالات متنوعة ،صحة ،مجتمع ، اخبار ، مرأة ،تعليم ، سياحة ، ثقافة….

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

احلى وصفات ملف خطير مميز جدااااااااا

 


نودلز بالدجاج والخضار السوتيه 🥢🍗🥦


وصفة سريعة، صحية، ولذيذة… أحلى حل لوجبة غدا أو عشا خفيفة ومليانة طعم! 😍


المكونات:


200 جم نودلز  ( يمكن استبدالها بمكرونة حسب الرغبة)


300 جم صدور دجاج مقطعة شرائح رفيعة


1 فلفل أحمر شرائح


1 فلفل أخضر شرائح


1 جزرة مبشورة


1 بصلة مقطعة رفيع


2 فص توم مفروم


3 معالق كبيرة صويا صوص


معلقة كبيرة زيت سمسم (اختياري بيدي نكهة آسيوية أصيلة)


زيت نباتي للقلي


ملح وفلفل حسب الذوق


كزبرة خضراء للتزيين


طريقة التحضير:


1️⃣ اسلق النودلز حسب التعليمات وصفيها على جنب.

2️⃣ في طاسة واسعة، سخّن شوية زيت على نار عالية، وحمّر شرائح الدجاج مع رشة ملح وفلفل لحد ما ياخد لون دهبي. ارفعه على جنب.

3️⃣ في نفس الطاسة، شوّح التوم والبصل دقيقة لحد ما تطلع ريحتهم.

4️⃣ ضيف الجزر والفلفل، وقلّبهم 3-4 دقايق علشان يفضلوا مقرمشين.

5️⃣ رجّع الدجاج للطاسة، وصب الصويا صوص وزيت السمسم، وقلّب كويس.

6️⃣ حط النودلز المسلوقة وقلّب الكل مع بعض دقيقتين لحد ما يتجانس.

7️⃣ رش كزبرة خضرا على الوش وقدّم الطبق سخن.


💡 تلميحة حلوة: لو بتحب الطعم الحار، ضيف رشة شطة أو شرائح فلفل أحمر حامي مع الخضار 🔥.


⏱️ التحضير: 10 دق | الطهي: 15 دق | الكمية: 2–3 حصص



رول صدور الدجاج المحشية بالسبانخ والفلفل الأحمر والموزاريلا 🥬🫑🧀


وصفة فاخرة وسهلة في نفس الوقت: صدور دجاج طرية محشية بخليط لذيذ من الخضار والجبنة، ومتسوية لحد ما تبقى دهبية وناعمة من جوه! 😍


المكونات:


4 صدور دجاج مخلية من الجلد والعظم


2 فلفل أحمر مشوي ومقطع شرائح


2 كوب سبانخ طازة


1 كوب جبنة موزاريلا مقطعة


1 ملعقة كبيرة زيت زيتون


1 ملعقة صغيرة بودرة ثوم


1 ملعقة صغيرة بودرة بصل


ملح وفلفل حسب الرغبة


أعواد خشب صغيرة (للتثبيت)


خطوات التحضير:


1️⃣ تحضير الدجاج:

افرد كل صدر دجاج بين ورقتين نايلون واضربه بمطرقة مطبخ لحد ما يبقى رفيع (حوالي نص سم).


2️⃣ التتبيل:

رش على كل صدر بودرة الثوم والبصل، مع رشة ملح وفلفل.


3️⃣ الحشو:

افرد طبقة سبانخ، فوقها شرائح الفلفل الأحمر، وبعدها الموزاريلا. لف الصدر رول وسبّته كويس بالأعواد.


4️⃣ التحمير:

في طاسة واسعة، سخّن زيت الزيتون على نار متوسطة – عالية، وحمّر رول الدجاج من كل ناحية لحد ما ياخد لون دهبي جميل (3-4 دقائق).


5️⃣ التسوية في الفرن:

انقل الرولات في صينية فرن، وكمّل تسويتها على حرارة 190 درجة مئوية (375 فهرنهايت) حوالي 20 دقيقة لحد ما تستوي تمام.


التقديم:


شيّل الأعواد، قطّع الرول شرائح مائلة، وقدمه مع بطاطس مشوية أو أرز أبيض وسلطة خضراء. المنظر يفتح النفس والطعم يجنن! 🤤


💡 أفكار للتغيير: ممكن تستبدل الموزاريلا بجبنة شيدر علشان تاخد طعم أجرأ، أو تضيف رشة فلفل حار جوه الحشو لو بتحب الأكلات السبايسي 🔥.


⏱️ وقت التحضير: 15 دقيقة | وقت الطهي: 25 دقيقة | الكمية: 4 حصص




🍗 دبابيس الفراخ بتتبيلة مجنونة 😍🔥

🛒 المقادير:


كيلو دبابيس فراخ


بصلة كبيرة مقطعة أرباع


قرن فلفل (أحمر حار أو رومي حسب الذوق)


4 فصوص ثوم


2 ملعقة كبيرة زبادي


عصير ليمونة


4 ملاعق زيت


ملعقة صغيرة بابريكا


ملعقة كبيرة بهارات مشكلة


ملح وفلفل أسود حسب الرغبة


ملعقة صلصة طماطم


2 ملعقة كاتشب


👩‍🍳 طريقة التحضير:


1️⃣ في الكبة نضرب البصل مع الثوم والفلفل والزبادي والليمون والزيت والبهارات والبابريكا ومعجون الطماطم والكاتشب لحد ما يبقى معجون ناعم.

2️⃣ نتبل الدبابيس بالتتبيلة كويس جدًا، وندخلها تحت الجلد كمان عشان الطعم يوصل لحد جوه.

3️⃣ نسيبها على الأقل ساعتين في التلاجة (ولو ليلة كاملة يبقى أحلى).

4️⃣ نرص الدبابيس في صينية مدهونة وندخلها فرن سخن على 200 درجة لحد ما تستوي وتاخد لون دهبي.

5️⃣ قبل التحمير الأخير: نخلط ملعقة زيت مع شوية كاتشب وندهن الدبابيس، ونرجعها تحت الشواية دقيقة تاخد لون جذاب ولمعة رهيبة.

6️⃣ السر: نولع فحمة ونحطها في نص الصينية، نرمي عليها نقطتين زيت ونغطي الصينية دقيقتين عشان تاخد طعم ورائحة الفحم المشوي.


✨ النتيجة: دبابيس طرية من جوه، متحمرة وريحة الفحم مغرية جدًا… لازم تتجرب 👌🔥




صدور دجاج سبايسي 🌶️🔥

المقادير:


2 صدر دجاج


1 ملعقة صغيرة ملح


1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود


1 ملعقة كبيرة هريسة أو شطة


1 ملعقة كبيرة خل


1 ملعقة صغيرة بهارات دجاج


1 ملعقة صغيرة بابريكا


رشة زعتر ناشف


1 ملعقة كبيرة زيت (زيت زيتون أو نباتي)


1 ملعقة زبدة


الطريقة:


في طبق غويط نخلط الهريسة مع الخل والزيت والبهارات والملح والفلفل والبابريكا والزعتر.


نحط الدجاج في التتبيلة ونغطيه كويس، ونسيبه يرتاح في التلاجة ساعة على الأقل (كل ما قعد أكتر كان الطعم أحلى).


نسخن الجريل أو طاسة غويطة وندهنها بشوية زيت وزبدة.


نشوي صدور الدجاج على نار متوسطة ونقلبها لحد ما تاخد لون دهبي من برة وتستوي من جوه.


نقدمها سخنة جنب رز أبيض أو بطاطس محمرة وسلطة.




🌮 فاهيتا اللحمة بالألوان ♥️


أكلة مكسيكي على أصولها.. لحمة طرية متشوحة مع فلفل ألوان وبصل متكرمل، طعمها يدوّخ 🤩


🛒 المكونات:


½ كيلو لحمة متقطعة شرايح رفيعة (الأفضل من الفلتو أو الروزبيف)


2 ملعقة كبيرة زيت


3 حبات فلفل ألوان (أحمر، أصفر، أخضر) متقطعين شرائح


بصلة كبيرة متقطعة شرائح


2 فص توم مفروم


عصير ليمونة


1 معلقة صغيرة بابريكا


1 معلقة صغيرة كمون


رشة شطة (اختياري)


ملح وفلفل أسود


👩‍🍳 طريقة التحضير:


1️⃣ سخّن طاسة واسعة على نار عالية، وحط الزيت.

2️⃣ نزل اللحمة وقلّبها بسرعة لحد ما تاخد لون دهبي من كل ناحية.

3️⃣ ضيف البصل وقلّب دقيقة، بعدين نزّل التوم والفلفل الألوان.

4️⃣ رش البهارات: بابريكا + كمون + شطة + ملح + فلفل، وقلّب كويس.

5️⃣ لما الخضار يدبل واللحمة تستوي، اعصر ليمونة وقلب تقليبة أخيرة.


🍴 التقديم:


قدّمها سخنة في عيش تورتيلا ملفوف 🌯


أو جنب رز أبيض/مكسيكي 🍚


وممكن تزود جبنة سايحة أو صوص ساور كريم عشان تبقى الوجبة مكسيكي أصيل 🧀


💡 تلميحة: لو عايز الطعم يبقى أعمق، نقّع شرايح اللحمة قبلها بساعة في عصير ليمون + زيت زيتون + بهارات، هتطلع أطرى وألذ!


⏱️ وقت التحضير: 10 دق | وقت الطهي: 15 دق | الكمية: 3–4 حصص




🥦🧀 فطائر البروكلي بالجبنة.. خفيفة ومقرمشة!


لو نفسك في سناك صحي يشبعك وفي نفس الوقت طعمه يجنن، جربي الفطائر دي.. بروكلي متغطي بالجبنة والبهارات، وممكن تعمليها مقلية أو في الفرن على مزاجك ✨


🛒 المكونات:


300 جم بروكلي مسلوق أو مطهو على البخار (ومتصفي كويس)


2 بيضة


100 جم جبنة مبشورة (شيدر، موزاريلا أو أي نوع بتحبيه)


50 جم بقسماط مطحون (أو شوفان مطحون لو عايزة أخف)


1 فص ثوم مفروم ناعم


ملح وفلفل أسود حسب الذوق


معلقة زيت زيتون للقلي


رشة بقدونس مفروم (اختياري)


👩‍🍳 طريقة التحضير:


1️⃣ قطّعي البروكلي بعد السلق واهرسيه بخفة بالشوكة، بحيث يفضل فيه قطع صغيرة تعطي قوام للفطيرة.

2️⃣ في وعاء كبير، اخلطي البروكلي مع البيض، الجبنة، البقسماط، الثوم، الملح والفلفل، لحد ما يتكون خليط متماسك. لو لقيتيه طري، زودي شوية بقسماط.

3️⃣ شكّلي الخليط على هيئة أقراص صغيرة.

4️⃣ اقليها في مقلاة فيها زيت زيتون سخن دقيقتين–3 لكل جانب لحد ما تبقى ذهبية.

💡 أو للنسخة الأخف: دخليها فرن سخن على 200 درجة لمدة 15–20 دقيقة مع قلبها في النص.

5️⃣ قدميها سخنة مع صوص زبادي بالأعشاب أو مايونيز بالثوم.


🌟 نصيحة الشيف:


ممكن تضيفي رشة كمون أو بابريكا على الخليط علشان تديلها نكهة أعمق 😋.



💛 كرات البطاطس المقرمشة – لقيمات دهبية ما تتقاومش

المكونات:


2 حبة بطاطس مسلوقة ومهروسة ناعم


½ كوب نشا ذرة


½ ملعقة صغيرة ملح


½ ملعقة صغيرة فلفل أسود مطحون


زيت غزير للقلي


طريقة التحضير:


في بولة كبيرة، اخلطي البطاطس المهروسة مع النشا والملح والفلفل لحد ما تبقى عجينة متماسكة وسهلة التشكيل.


شكّلي العجينة كرات صغيرة متساوية (ممكن تستخدمي معلقة صغيرة علشان يطلعوا نفس الحجم).


سخني زيت غزير على نار متوسطة، واقلي الكرات لحد ما تتحول للون الذهبي المقرمش.


طلعيها على شبكة أو ورق مطبخ علشان تتصفى من الزيت وتفضل مقرمشة.


للتقديم:


قدميها سخنة مع كاتشب أو صوص جبنة سايحة 🧀 أو حتى صوص سبايسي 🌶️ حسب ذوقك.


تقدر تعمليها حجم أصغر وتقدميها كـ سناك خفيف في العزومات.


✨ النتيجة: كرات ذهبية مقرمشة من بره وطرية من جوه.. 




🍢 كفتة دجاج مشوية على الجريل

🛒 المكونات


نصف كيلو دجاج مفروم ناعم


بصلة متوسطة مبشورة


2 فص ثوم مهروس


ملح حسب المذاق


ملعقة صغيرة فلفل أسود


ملعقة صغيرة كمون مطحون


ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة مطحونة


رشة زنجبيل بودرة


👩‍🍳 طريقة التحضير


1️⃣ في بولة عميقة، اخلطي الدجاج مع البصل والثوم والبهارات كويس لحد ما كل المكونات تتجانس.

2️⃣ غطي الخليط، وسيبيه يرتاح في التلاجة ساعة على الأقل علشان النكهات تدخل في بعض.

3️⃣ شكلي الكفتة أصابع أو كرات حسب رغبتك.

4️⃣ سخني الجريل (أو مقلاة غير لاصقة) وادهنيها بقليل من الزيت، ثم رصي الكفتة واشويها على نار متوسطة مع التقليب لحد ما تتحمر وتستوي من جوه.


✨ للتقديم


قدمي كفتة الدجاج المشوية جنب عيش بلدي، طحينة وسلطة خضرا.. أكلة سهلة، خفيفة، وطعمها هيعجب الكل 😍🔥




عن الكاتب

مقالات Ebtesam Nashed

التعليقات


اتصل بنا

إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

جميع الحقوق محفوظة

ع القهوة Ebtesam Nashed