ع القهوة Ebtesam Nashed

Ebtesam Nashed مقالات متنوعة ،صحة ،مجتمع ، اخبار ، مرأة ،تعليم ، سياحة ، ثقافة….

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

ملف هااااااام للفطائر احفظيه عندك

 

فطائر بالجبنة والزعتر 🥐🧀

المقادير: 📝

 * عجينة فطاير جاهزة (أو عجينة العشر دقايق)

 * ٢٠٠ جرام جبنة فيتا

 * ١٠٠ جرام جبنة موتزاريلا مبشورة

 * ٢ معلقة كبيرة زيت زيتون

 * معلقة صغيرة زعتر جاف

 * نص معلقة صغيرة فلفل أسود

 * بيضة (لدهن الوش)

الطريقة: 👩‍🍳

 * سخني الفرن على درجة حرارة ١٨٠ درجة مئوية. 🔥

 * افردي عجينة الفطاير على سطح مرشوش بالدقيق وقطعيها مستطيلات صغيرة. 📏

 * في طبق، اخلطي الجبنة الفيتا والموتزاريلا مع زيت الزيتون والزعتر والفلفل الأسود. 🥣

 * حطي معلقة من خلطة الجبنة على كل مستطيل من العجينة واقفليها على شكل مربع. ⏹️

 * حطي الفطاير في صينية فرن عليها ورق زبدة وادهني وشها بالبيض. 🥚

 * دخليها الفرن لمدة ٢٠-٢٥ دقيقة أو لحد ما وشها يحمر. 🕒

 * طلعيها وقدميها سخنة. 😋




فطيرة البطاطس بالجبنة 🥔🧀

المقادير: 📝

 * للعجينة: عجينة "باف بيستري" جاهزة أو عجينة العشر دقايق.

 * للحشوة: ٣ بطاطس مسلوقة ومقطعة مكعبات، بصلة صغيرة مفرومة، كوب جبنة موتزاريلا، نص كوب بقدونس مفروم، زبدة، ملح وفلفل وبابريكا. 🧀

 * لدهن الوش: بيضة مخفوقة. 🥚

الطريقة: 👩‍🍳

 * الحشوة: شوحي البصل في الزبدة، ضيفي البطاطس والبهارات. بعد ما تبرد ضيفي الجبنة والبقدونس. 🥣

 * التجهيز: افردي نص العجينة في صينية، حطي الحشوة، وغطيها بالنص التاني من العجينة واقفليها كويس.

 * اعملي فتحات في الوش وادهنيه بالبيض.

 * الخبز: دخليها فرن سخن على ١٨٠ لمدة ٣٠-٣٥ دقيقة. 🔥


مناقيش الزعتر 🌿😍

المقادير: 📝

 * للعجينة: ٣ كوب دقيق، كوب وربع ماء دافئ، ٢ معلقة كبيرة زيت زيتون، معلقة كبيرة سكر، معلقة صغيرة خميرة، نص معلقة صغيرة ملح.

 * للحشوة: نص كوب زعتر شامي، نص كوب زيت زيتون، رشة ملح.

الطريقة: 👩‍🍳

 * العجينة: اعجني كل مكونات العجينة وسيبيها تخمر ساعة. ⏰

 * خليط الزعتر: اخلطي الزعتر مع زيت الزيتون والملح.

 * التشكيل: قطعي العجينة كور صغيرة وافرديها دواير رفيعة.

 * ادهني وش كل منقوشة بخليط الزعتر.

 * الخبز: دخليها فرن سخن جداً (أعلى درجة) لمدة ٥-٧ دقايق بس. 🔥



الكرواسون بالجبنة 🥐🧀

المقادير: 📝

 * أسهل طريقة: عجينة "باف بيستري" جاهزة. 🤩

 * للحشوة: جبنة بيضاء أو شيدر. 🧀

 * لدهن الوش: صفار بيضة مع معلقتين لبن. 🥚🥛

الطريقة: 👩‍🍳

 * افردي عجينة الباف بيستري على شكل مستطيل.

 * قطّعي المستطيل لمثلثات طويلة ومتساوية. 🔺

 * حطي الحشوة عند قاعدة المثلث ولفيه من القاعدة للطرف الرفيع. 🥐

 * اتني أطرافه على شكل هلال. 🌙

 * الخبز: رصي الكرواسون في صينية، ادهني الوش بخليط البيض.

 * دخليها فرن سخن على درجة حرارة ١٩٠-٢٠٠ لمدة ١٥-٢٠ دقيقة. 🔥


فطاير اللحمة المفرومة 🥩

المقادير: 📝

 * للعجينة: أي عجينة فطاير تحبيها.

 * للحشوة: نص كيلو لحمة مفرومة، بصلة كبيرة مفرومة، فصين توم مفرومين، فلفل رومي متقطع صغير (اختياري)، معلقة صغيرة ملح، نص معلقة صغيرة فلفل أسود، معلقة صغيرة بهارات لحمة، معلقتين كبار زيت.

 * بيضة لدهن الوش.

الطريقة: 👩‍🍳

 * للحشوة: في طاسة على النار، شوحي البصل في الزيت لحد ما يدبل، ضيفي التوم واللحمة المفرومة وقلبيها لحد ما لونها يتغير. 🥩

 * ضيفي الفلفل الرومي والبهارات وسيبيها تستوي وتبرد.

 * التشكيل: افردي العجينة وقطعيها دواير. حطي حشوة اللحمة واقفليها على شكل نص دايرة. 🥟

 * الخبز: رصي الفطاير في صينية وادهني وشها بالبيض. 🥚

 * دخليها فرن سخن على درجة حرارة 180 لمدة 20-25 دقيقة. 🔥

 * قدميها وهي سخنة. 😋



فطيرة البيض بالبسطرمة 🍳😋

المقادير: 📝

 * لفة جلاش، نص كوب سمنة سايحة.

 * للحشوة: ٥ بيضات، ١٠ شرايح بسطرمة متقطعة، كوب جبنة موتزاريلا، فلفل أخضر، طماطم، زيتون، ملح وفلفل. 🧀

الطريقة: 👩‍🍳

 * الحشوة: اخلطي البيض مع كل مكونات الحشوة. 🥣

 * رص الجلاش: في صينية مدهونة، رصي نص كمية الجلاش مع دهن سمنة بين الطبقات وخلي الأطراف برة.

 * صبي الحشوة في النص واقفلي عليها أطراف الجلاش.

 * كملي رص بباقي الجلاش مع دهن السمنة.

 * الخبز: قطعي الوش سطحيًا وادهنيه سمنة. دخليها فرن سخن على ١٨٠ لمدة ٢٥-٣٠ دقيقة. 🔥


السينابون 🤎😍

المقادير: 📝

 * للعجينة: ٤ كوب دقيق، كوب لبن دافي، ربع كوب سكر، ربع كوب زبدة سايحة، ٢ بيضة، معلقة كبيرة خميرة فورية، رشة ملح.

 * للحشوة: كوب سكر بني، ٣ معالق كبار قرفة بودرة، نص كوب زبدة طرية.

 * للصوص (الـFrosting): كوب سكر بودرة، ٤ مكعبات جبنة كيري، ربع كوب لبن، معلقة صغيرة فانيليا.

الطريقة: 👩‍🍳

 * العجينة: اخلطي اللبن الدافي والسكر والخميرة. ضيفي الزبدة والبيض والدقيق والملح واعجني كويس. سيبيها تخمر ساعة. ⏰

 * الحشوة: اخلطي السكر البني مع القرفة.

 * التشكيل: افردي العجينة، ادهنيها بالزبدة، ورشي خليط السكر والقرفة. لفيها رول وقطعيها حلقات.

 * الخبز: رصي القطع في صينية وسيبيها تخمر نص ساعة. دخليها فرن سخن على ١٨٠ لمدة ٢٠-٢٥ دقيقة. 🔥

 * الصوص: اخلطي مكونات الصوص بالخلاط. صبيه على السينابون وهو سخن. 😋😍


الباتيه بالجبنة 🥐🧀

المقادير: 📝

 * للعجينة: ٣ كوب دقيق، كوب ماء دافئ، ربع كوب زيت، ٣ معالق كبار لبن بودرة، معلقة كبيرة سكر، معلقة كبيرة خميرة، نص معلقة صغيرة ملح، ١٠٠ جرام زبدة طرية للفرد.

 * للحشوة: جبنة من اختيارك. 🧀

 * لدهن الوش: صفار بيضة مع معلقتين لبن، حبة البركة أو سمسم.

الطريقة: 👩‍🍳

 * العجينة: اخلطي المكونات الجافة، ثم ضيفي الماء والزيت واعجنيها. سيبيها تخمر ساعة. ⏰

 * التوريق: قسمي العجينة ٤ كور. افردي كل كورة وادهني بين الطبقات بالزبدة. افردي الطبقات كلها مع بعض وادهنيها بالزبدة تاني.

 * التشكيل: قطعي العجينة مستطيلات، حطي الحشوة ولفيها رول. 🥐

 * الخبز: رصي الباتيه في صينية، سيبيه يرتاح ربع ساعة. ادهني الوش بالبيض ورشي السمسم.

 * دخليها فرن سخن على درجة حرارة ٢٠٠ لمدة ٢٠ دقيقة. 🔥



فطائر السبانخ 🥬💚

المقادير: 📝

 * للعجينة: عجينة العشر دقايق (أو أي عجينة فطاير تفضليها).

 * للحشوة: ٤ حزم سبانخ متقطعة، بصلة كبيرة مفرومة ناعم، ٣ معالق كبار سماق، ٢ معلقة كبيرة دبس رمان، معلقة كبيرة ملح، نص كوب زيت زيتون، ٢ معلقة كبيرة عصير ليمون.

الطريقة: 👩‍🍳

 * للحشوة: اخلطي السبانخ مع البصل والسماق ودبس الرمان والملح وزيت الزيتون وعصير الليمون. سيبيهم حوالي ساعتين عشان السبانخ تنزل ميتها. 🥣

 * للعجينة: افردي العجينة وقطعيها دواير. ⚪

 * الحشو والتشكيل: صفي السبانخ كويس من المية الزيادة. حطي معلقة من الحشوة في نص كل دايرة واقفليها على شكل مثلث. 🔺

 * الخبز: رصي الفطاير في صينية فرن مدهونة زيت. دخليها فرن سخن على درجة حرارة 180 لحد ما تستوي وتاخد لون دهبي. 🔥

 * قدميها سخنة أو باردة. 😋



فطيرة التفاح 🍎🥧
المقادير: 📝
 * للعجينة: عجينة باي جاهزة.
 * للحشوة: ٤ تفاحات كبار (متقشرين ومتقطعين)، نص كوب سكر بني، معلقة كبيرة عصير ليمون، معلقة صغيرة قرفة، ربع معلقة صغيرة جوزة الطيب، معلقتين كبار زبدة، معلقتين كبار دقيق.
 * لدهن الوش: بيضة مخفوقة مع معلقة لبن. 🥚🥛
الطريقة: 👩‍🍳
 * للحشوة: اخلطي مكعبات التفاح مع السكر وعصير الليمون والقرفة وجوزة الطيب والدقيق. 🥣
 * تجهيز الفطيرة: افردي نص العجينة في صينية. صبي حشوة التفاح ووزعي فوقها مكعبات الزبدة.
 * غطي الفطيرة بالنص التاني من العجينة واعملي فيها فتحات. 🔪
 * الخبز: ادهني وش الفطيرة بخليط البيض واللبن. دخليها فرن سخن على درجة حرارة ١٩٠ لمدة ٤٥-٥٥ دقيقة. 🔥
 * سيبيها تبرد شوية قبل التقطيع. 🍨😋

عن الكاتب

مقالات Ebtesam Nashed

التعليقات


اتصل بنا

إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

جميع الحقوق محفوظة

ع القهوة Ebtesam Nashed