فطائر بالجبنة والزعتر 🥐🧀
المقادير: 📝
* عجينة فطاير جاهزة (أو عجينة العشر دقايق)
* ٢٠٠ جرام جبنة فيتا
* ١٠٠ جرام جبنة موتزاريلا مبشورة
* ٢ معلقة كبيرة زيت زيتون
* معلقة صغيرة زعتر جاف
* نص معلقة صغيرة فلفل أسود
* بيضة (لدهن الوش)
الطريقة: 👩🍳
* سخني الفرن على درجة حرارة ١٨٠ درجة مئوية. 🔥
* افردي عجينة الفطاير على سطح مرشوش بالدقيق وقطعيها مستطيلات صغيرة. 📏
* في طبق، اخلطي الجبنة الفيتا والموتزاريلا مع زيت الزيتون والزعتر والفلفل الأسود. 🥣
* حطي معلقة من خلطة الجبنة على كل مستطيل من العجينة واقفليها على شكل مربع. ⏹️
* حطي الفطاير في صينية فرن عليها ورق زبدة وادهني وشها بالبيض. 🥚
* دخليها الفرن لمدة ٢٠-٢٥ دقيقة أو لحد ما وشها يحمر. 🕒
* طلعيها وقدميها سخنة. 😋
فطيرة البطاطس بالجبنة 🥔🧀
المقادير: 📝
* للعجينة: عجينة "باف بيستري" جاهزة أو عجينة العشر دقايق.
* للحشوة: ٣ بطاطس مسلوقة ومقطعة مكعبات، بصلة صغيرة مفرومة، كوب جبنة موتزاريلا، نص كوب بقدونس مفروم، زبدة، ملح وفلفل وبابريكا. 🧀
* لدهن الوش: بيضة مخفوقة. 🥚
الطريقة: 👩🍳
* الحشوة: شوحي البصل في الزبدة، ضيفي البطاطس والبهارات. بعد ما تبرد ضيفي الجبنة والبقدونس. 🥣
* التجهيز: افردي نص العجينة في صينية، حطي الحشوة، وغطيها بالنص التاني من العجينة واقفليها كويس.
* اعملي فتحات في الوش وادهنيه بالبيض.
* الخبز: دخليها فرن سخن على ١٨٠ لمدة ٣٠-٣٥ دقيقة. 🔥
مناقيش الزعتر 🌿😍
المقادير: 📝
* للعجينة: ٣ كوب دقيق، كوب وربع ماء دافئ، ٢ معلقة كبيرة زيت زيتون، معلقة كبيرة سكر، معلقة صغيرة خميرة، نص معلقة صغيرة ملح.
* للحشوة: نص كوب زعتر شامي، نص كوب زيت زيتون، رشة ملح.
الطريقة: 👩🍳
* العجينة: اعجني كل مكونات العجينة وسيبيها تخمر ساعة. ⏰
* خليط الزعتر: اخلطي الزعتر مع زيت الزيتون والملح.
* التشكيل: قطعي العجينة كور صغيرة وافرديها دواير رفيعة.
* ادهني وش كل منقوشة بخليط الزعتر.
* الخبز: دخليها فرن سخن جداً (أعلى درجة) لمدة ٥-٧ دقايق بس. 🔥
الكرواسون بالجبنة 🥐🧀
المقادير: 📝
* أسهل طريقة: عجينة "باف بيستري" جاهزة. 🤩
* للحشوة: جبنة بيضاء أو شيدر. 🧀
* لدهن الوش: صفار بيضة مع معلقتين لبن. 🥚🥛
الطريقة: 👩🍳
* افردي عجينة الباف بيستري على شكل مستطيل.
* قطّعي المستطيل لمثلثات طويلة ومتساوية. 🔺
* حطي الحشوة عند قاعدة المثلث ولفيه من القاعدة للطرف الرفيع. 🥐
* اتني أطرافه على شكل هلال. 🌙
* الخبز: رصي الكرواسون في صينية، ادهني الوش بخليط البيض.
* دخليها فرن سخن على درجة حرارة ١٩٠-٢٠٠ لمدة ١٥-٢٠ دقيقة. 🔥
فطاير اللحمة المفرومة 🥩
المقادير: 📝
* للعجينة: أي عجينة فطاير تحبيها.
* للحشوة: نص كيلو لحمة مفرومة، بصلة كبيرة مفرومة، فصين توم مفرومين، فلفل رومي متقطع صغير (اختياري)، معلقة صغيرة ملح، نص معلقة صغيرة فلفل أسود، معلقة صغيرة بهارات لحمة، معلقتين كبار زيت.
* بيضة لدهن الوش.
الطريقة: 👩🍳
* للحشوة: في طاسة على النار، شوحي البصل في الزيت لحد ما يدبل، ضيفي التوم واللحمة المفرومة وقلبيها لحد ما لونها يتغير. 🥩
* ضيفي الفلفل الرومي والبهارات وسيبيها تستوي وتبرد.
* التشكيل: افردي العجينة وقطعيها دواير. حطي حشوة اللحمة واقفليها على شكل نص دايرة. 🥟
* الخبز: رصي الفطاير في صينية وادهني وشها بالبيض. 🥚
* دخليها فرن سخن على درجة حرارة 180 لمدة 20-25 دقيقة. 🔥
* قدميها وهي سخنة. 😋
فطيرة البيض بالبسطرمة 🍳😋
المقادير: 📝
* لفة جلاش، نص كوب سمنة سايحة.
* للحشوة: ٥ بيضات، ١٠ شرايح بسطرمة متقطعة، كوب جبنة موتزاريلا، فلفل أخضر، طماطم، زيتون، ملح وفلفل. 🧀
الطريقة: 👩🍳
* الحشوة: اخلطي البيض مع كل مكونات الحشوة. 🥣
* رص الجلاش: في صينية مدهونة، رصي نص كمية الجلاش مع دهن سمنة بين الطبقات وخلي الأطراف برة.
* صبي الحشوة في النص واقفلي عليها أطراف الجلاش.
* كملي رص بباقي الجلاش مع دهن السمنة.
* الخبز: قطعي الوش سطحيًا وادهنيه سمنة. دخليها فرن سخن على ١٨٠ لمدة ٢٥-٣٠ دقيقة. 🔥
السينابون 🤎😍
المقادير: 📝
* للعجينة: ٤ كوب دقيق، كوب لبن دافي، ربع كوب سكر، ربع كوب زبدة سايحة، ٢ بيضة، معلقة كبيرة خميرة فورية، رشة ملح.
* للحشوة: كوب سكر بني، ٣ معالق كبار قرفة بودرة، نص كوب زبدة طرية.
* للصوص (الـFrosting): كوب سكر بودرة، ٤ مكعبات جبنة كيري، ربع كوب لبن، معلقة صغيرة فانيليا.
الطريقة: 👩🍳
* العجينة: اخلطي اللبن الدافي والسكر والخميرة. ضيفي الزبدة والبيض والدقيق والملح واعجني كويس. سيبيها تخمر ساعة. ⏰
* الحشوة: اخلطي السكر البني مع القرفة.
* التشكيل: افردي العجينة، ادهنيها بالزبدة، ورشي خليط السكر والقرفة. لفيها رول وقطعيها حلقات.
* الخبز: رصي القطع في صينية وسيبيها تخمر نص ساعة. دخليها فرن سخن على ١٨٠ لمدة ٢٠-٢٥ دقيقة. 🔥
* الصوص: اخلطي مكونات الصوص بالخلاط. صبيه على السينابون وهو سخن. 😋😍
الباتيه بالجبنة 🥐🧀
المقادير: 📝
* للعجينة: ٣ كوب دقيق، كوب ماء دافئ، ربع كوب زيت، ٣ معالق كبار لبن بودرة، معلقة كبيرة سكر، معلقة كبيرة خميرة، نص معلقة صغيرة ملح، ١٠٠ جرام زبدة طرية للفرد.
* للحشوة: جبنة من اختيارك. 🧀
* لدهن الوش: صفار بيضة مع معلقتين لبن، حبة البركة أو سمسم.
الطريقة: 👩🍳
* العجينة: اخلطي المكونات الجافة، ثم ضيفي الماء والزيت واعجنيها. سيبيها تخمر ساعة. ⏰
* التوريق: قسمي العجينة ٤ كور. افردي كل كورة وادهني بين الطبقات بالزبدة. افردي الطبقات كلها مع بعض وادهنيها بالزبدة تاني.
* التشكيل: قطعي العجينة مستطيلات، حطي الحشوة ولفيها رول. 🥐
* الخبز: رصي الباتيه في صينية، سيبيه يرتاح ربع ساعة. ادهني الوش بالبيض ورشي السمسم.
* دخليها فرن سخن على درجة حرارة ٢٠٠ لمدة ٢٠ دقيقة. 🔥
فطائر السبانخ 🥬💚
المقادير: 📝
* للعجينة: عجينة العشر دقايق (أو أي عجينة فطاير تفضليها).
* للحشوة: ٤ حزم سبانخ متقطعة، بصلة كبيرة مفرومة ناعم، ٣ معالق كبار سماق، ٢ معلقة كبيرة دبس رمان، معلقة كبيرة ملح، نص كوب زيت زيتون، ٢ معلقة كبيرة عصير ليمون.
الطريقة: 👩🍳
* للحشوة: اخلطي السبانخ مع البصل والسماق ودبس الرمان والملح وزيت الزيتون وعصير الليمون. سيبيهم حوالي ساعتين عشان السبانخ تنزل ميتها. 🥣
* للعجينة: افردي العجينة وقطعيها دواير. ⚪
* الحشو والتشكيل: صفي السبانخ كويس من المية الزيادة. حطي معلقة من الحشوة في نص كل دايرة واقفليها على شكل مثلث. 🔺
* الخبز: رصي الفطاير في صينية فرن مدهونة زيت. دخليها فرن سخن على درجة حرارة 180 لحد ما تستوي وتاخد لون دهبي. 🔥
* قدميها سخنة أو باردة. 😋