ع القهوة Ebtesam Nashed

Ebtesam Nashed مقالات متنوعة ،صحة ،مجتمع ، اخبار ، مرأة ،تعليم ، سياحة ، ثقافة….

آخر الأخبار

جاري التحميل ...

انتعاش الصيف محتاج مشروبات مثلجة

 



ميلك شيك فراولة بالكريمة 🍓


المقادير:

• 3/4 كوب حليب بارد

• 1/2 كوب آيس كريم فراولة

• 1 معلقة كبيرة بودرة فراولة (اختياري)

• كريمة مخفوقة للتزيين

• صوص فراولة خفيف

• كريز أحمر للوش


طريقة التحضير:

• في الخلاط، اضربي الحليب مع آيس كريم الفراولة وبودرة الفراولة (لو هتحطي) لحد ما يبقى قوامه ناعم وكريمي.

• صبّي الميلك شيك في كوباية طويلة.

• زيّني بكريمة مخفوقة على شكل دوامة.

• رشي شوية صوص فراولة خفيف فوق الكريمة.

• حطي كريز على الوش.



ميلك شيك شوكولاتة بالكريمة 🍫


المقادير:

• 3/4 كوب حليب بارد

• 1/2 كوب آيس كريم شوكولاتة

• 1 معلقة كبيرة كاكاو خام (اختياري)

• 1 معلقة صغيرة سكر (حسب الرغبة)

• كريمة مخفوقة للتزيين

• صوص شوكولاتة

• كريز أحمر


طريقة التحضير:

• في الخلاط، اضربي الحليب مع آيس كريم الشوكولاتة، والكاكاو، والسكر (لو هتحطي) لحد ما يبقى سميك ومتجانس.

• صبّي الخليط في كوباية.

• زوّدي كريمة مخفوقة على الوش.

• وزّعي صوص شوكولاتة بشكل عشوائي على الكريمة.

• زيني بالكريز وبالهنا والشفا ♥️


أفوكادو بالمكسرات والشوكولاتة 💚🤎


المقادير:

• 1 ثمرة أفوكادو مستوية

• 1/2 كوب حليب ساقع

• 1 معلقة كبيرة عسل أو سكر (حسب الرغبة)

• 2 معلقة كبيرة مكسرات مجروشة (فستق، لوز، بندق…)

• 1 معلقة كبيرة زبيب

• 2 معلقة كبيرة قشطة بلدي أو كريمة لبّاني سايبة

• كريمة مخفوقة للتزيين

• صوص شوكولاتة + صوص أبيض (مكثف أو حليب محلى)

• مكسرات كاملة للوش


طريقة التحضير:

• في الخلاط، اضربي الأفوكادو مع الحليب والعسل لحد ما يبقى قوامه كريمي وسميك.

• في كوباية التقديم، حطي طبقة خفيفة من القشطة أو الكريمة تحت.

• صبّي نص كمية خليط الأفوكادو، وبعدين حطي شوية مكسرات مجروشة وزبيب.

• كمّلي بصب باقي خليط الأفوكادو لحد فوق.

• على الوش: كريمة مخفوقة، شوية صوص شوكولاتة وصوص أبيض، ورشي مكسرات كاملة.


بالهنا والشفا ♥️


أفوكادو بالعسل والمكسرات 💚


المقادير:

• 1 ثمرة أفوكادو مستوية

• 1/2 كوب حليب بارد

• 2 معلقة كبيرة عسل أبيض

• 1/4 كوب زبادي

• 1/4 معلقة صغيرة فانيليا

• مكعبات تلج (اختياري حسب القوام)

• مكسرات مشكلة للوش (بندق، فستق، عين جمل، كاجو، زبيب…)


طريقة التحضير:

• قشري الأفوكادو وقطّعيه مكعبات.

• حطيه في الخلاط مع الحليب والعسل والزبادي والفانيليا.

• اضربي كل حاجة كويس لحد ما القوام يبقى ناعم وكريمي.

• لو عايزة قوامه تقيل زي الصورة، قلّلي الحليب أو زوّدي تلج.

• صبّي الخليط في كوباية طويلة.

• زيّني الوش بطبقة غنية من المكسرات، ورشي شوية عسل بسيط فوقها.


بالهنا والشفا ♥️


شوكولاتة بالبندق ميلك شيك بالكريمة 🤎


المقادير:

• 3/4 كوب حليب بارد

• 2 معلقة كبيرة شوكولاتة سبريد بالبندق

• 1/2 كوب آيس كريم شوكولاتة

• 1 معلقة صغيرة كاكاو خام (اختياري للتقوية)

• صوص شوكولاتة (للجوانب والوش)

• كريمة مخفوقة للتزيين

• مكسرات مجروشة (بندق أو فستق أو كاجو)


طريقة التحضير:

• غلّفي جوانب الكوباية بصوص شوكولاتة.

• في الخلاط، اضربي الحليب مع الشوكولاتة السبريد وآيس كريم الشوكولاتة والكاكاو لحد ما يبقى القوام ناعم وكريمي.

• صبّي الخليط في الكوباية.

• زوّدي كريمة مخفوقة على الوش بشكل دوامة.

• رشي شوية صوص شوكولاتة على الكريمة، وزوّدي شوية مكسرات مجروشة للتقديم.


بالهنا والشفا ♥️


لاتيه شوكولاتة بالبندق فاخر 🤎


المقادير:

• 2 معلقة كبيرة شوكولاتة سبريد بالبندق

• 1/2 كوب حليب دافي

• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة + 2 معلقة مياه سخنة

• 1/4 كوب كريمة خفق سائلة (لدمجها مع الحليب)

• سكر حسب الرغبة (عادة الشوكولاتة كفاية)

• كريمة مخفوقة للتزيين

• صوص كراميل

• شوكولاتة بالبندق صغيرة (للتوب)



طريقة التحضير:

• في قاع الكوباية الشفافة، حطي الشوكولاتة السبريد وافرديها بمعلّقة لزقة.

• سخّني الحليب مع كريمة الخفق (نسبة 2:1) واعملي فوم ناعم.

• صبّي الحليب بهدوء فوق طبقة الشوكولاتة.

• حضّري القهوة، وصبّيها براحة جدًا فوق الحليب باستخدام ظهر معلقة علشان الطبقات تفضل مفصولة.

• فوق الوش: كريمة مخفوقة بشكل دوامة، صوص كراميل متدلّي، وقطعة شوكولاتة بالبندق محطوطة فوق.



ملحوظات:

• كريمة الخفق وسط الحليب بتدي دسامة زي مشروبات الكافيهات.

• الشوكولاتة السبريد لازم تكون ناعمة مش تقيلة علشان تسيح وتفصل.

• الفانيليا مش أساسية هنا، لكن لو نقطة صغيرة هتربط الطعم جدا.


صن داي فراولة 🍓🍦


المقادير:

• 2 كرة آيس كريم فانيليا

• 2 كرة آيس كريم فراولة

• 3 معلقة كبيرة صوص فراولة

• 3 حبات فراولة فريش

• كريمة مخفوقة للتزيين

• بسكوت ويفر للتقديم


طريقة التحضير:

• حضّري كوباية التقديم وضيفي شوية من صوص الفراولة في القاع وعلى الجوانب.

• حطي كرات الآيس كريم الفانيليا والفراولة بشكل عشوائي ومتداخل.

• زوّدي شوية صوص فراولة على الوش.

• زيّني بكريمة مخفوقة، فراولة متقطعة، وبسكوت ويفر.


بالهنا والشفا ♥️


آيس لاتيه كلاسيك 🤎


المقادير:

• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان

• 1/2 كوب مياه سخنة (لو هتستخدمي القهوة السريعة)

• 3/4 كوب حليب بارد

• 1 معلقة صغيرة سكر (اختياري)

• مكعبات تلج


طريقة التحضير:

• حضّري القهوة: لو اسبريسو، اعمليه عادي. ولو قهوة سريعة، دوبّيها في المياه السخنة مع السكر.

• في الكوباية، حطي مكعبات التلج.

• صبّي القهوة فوق التلج.

• ضيفي الحليب البارد فوقهم، وقلّبي خفيف لو عايزة الطعم يندمج.


بالهنا والشفا ♥️


كراميل فرابتشينو بالكريمة 🤎


المقادير:

• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان

• 3/4 كوب حليب بارد

• 2 معلقة كبيرة صوص كراميل

• 1 معلقة كبيرة سكر (اختياري حسب الرغبة)

• 1 كوب تلج

• كريمة مخفوقة للتزيين

• صوص كراميل للوش


طريقة التحضير:

• في الخلاط، حطي القهوة مع الحليب، وصوص الكراميل، والسكر، والتلج.

• اضربي كويس جدًا لحد ما القوام يبقى سميك وهش.

• صبّي المشروب في الكوباية.

• زيّني بكريمة مخفوقة على الوش، ووزّعي عليها صوص كراميل بشكل عشوائي.


بالهنا والشفا ♥️


بلو ليمون سودا 💙


المقادير:

• 1/2 كوب صودا بدون نكهة (مياة غازية سادة)

• 1/4 كوب عصير ليمون فريش

• 2 معلقة كبيرة سيرب توت أزرق مركز (blueberry syrup)

• تلج مكعبات

• شرايح ليمون للتزيين

• سكر أزرق أو أبيض لتغليف حرف الكوباية (اختياري)


طريقة التحضير:

• غلّفي حرف الكوباية بالليمون، وغمسيه في سكر أزرق أو أبيض لو حابة شكل التقديم يطلع كافيه ستايل.

• في الكوباية، حطي التلج وشرايح الليمون.

• صبي عصير الليمون وسيرب التوت الأزرق.

• وفي الآخر ضيفي الصودا بهدوء علشان الفوار يفضل ظاهر ويبان شكله.

• قلّبي خفيف لو حابة اللون يختلط، أو سيبيه مفصول للتقديم.


ملحوظة:

لو معندكيش سيرب توت أزرق، ممكن تعملي بديل سريع من:

• نقطة لون أزرق غذائي صحي + معلقة صغيرة عسل أبيض أو شربات تقيل + نقطة فانيليا.


بالهنا والشفا ♥️


دالغونا بزبدة الفول السوداني 🤎


المقادير:

• 2 معلقة كبيرة قهوة سريعة الذوبان

• 1.5 معلقة كبيرة سكر (أو حسب الرغبة)

• 1 معلقة كبيرة زبدة فول سوداني

• 2 معلقة كبيرة مياه سخنة

• حليب بارد

• تلج


طريقة التحضير:

• في بولة، حطي القهوة والسكر وزبدة الفول السوداني والمياه السخنة.

• اضربي المكونات بالمضرب الكهربا حوالي 20 ثانية لحد ما يبقى الخليط كريمي وثقيل.

• لو مفيش مضرب، استخدمي مضرب يدوي (خفاقة) واخفقي لمدة من 3 لـ 4 دقايق كويس جدًا.

• في كوباية، حطي تلج لحد نصها.

• صبّي الحليب لحد نص الكوباية أو أكتر حسب الرغبة.

• وزّعي مزيج القهوة فوق الحليب، وممكن تقلّبي أو تسيبيه مفصول حسب ما بتحبي.


بالهنا والشفا ♥️


آيس لاتيه بالكريمة 🤎🤍


المقادير:

• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة + 2 معلقة كبيرة مياه مغلية

• 3/4 كوب حليب بارد

• 1/4 كوب كريمة خفق سائلة (باردة جدًا)

• 1 معلقة صغيرة سكر (اختياري)

• مكعبات تلج

• رشة قهوة على الوش (اختياري)


طريقة التحضير:

• في الكوباية، حطي التلج وصبّي فوقه الحليب البارد.

• حضّري القهوة وسيبيها تهدى شوية، بعدين صبّيها براحة جدًا فوق الحليب علشان تعمل فصل واضح.

• في طبق صغير، اضربي كريمة الخفق مع رشة سكر خفيف لحد ما تبقى شبه فوم سايب مش متماسكة قوي.

• صبّي الكريمة فوق القهوة باستخدام معلقة أو من جنب الكوباية علشان تقعد على الوش.

• لو حابة، رشي رشة قهوة مطحونة خفيفة على الفوم.


بالهنا والشفا ♥️


سموزي مانجو وفراولة ❤️💛


المقادير:

• 1 كوب مانجو مجمدة

• 1/2 موزة

• 1/4 كوب عصير برتقال

• 1 معلقة كبيرة عسل (اختياري)

• 1 كوب فراولة مجمدة

• 1/4 كوب مياه ساقعة أو عصير فراولة


طريقة التحضير:

• في الخلاط، اضربي المانجو مع الموز وعصير البرتقال والعسل (لو هتحطي) لحد ما القوام يبقى ناعم وسميك.

• صبّي الخليط في الكوباية وادخليه الفريزر 5 دقايق بس علشان يثبت.

• بعد كده اضربي الفراولة مع المياه أو عصير الفراولة لحد ما يبقى قوامه سميك برضو.

• صبّي طبقة الفراولة فوق طبقة المانجو براحة علشان الطبقات تفضل مفصولة.


بالهنا والشفا ♥️


لاتيه 🤎


المقادير:

• 1 كوب حليب دافي (حوالي 50 درجة – دافي مش سخن)

• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان

• 2 معلقة كبيرة مياه مغلية (لو هتستخدمي القهوة السريعة)

• سكر حسب الرغبة (اختياري)

• رشة كاكاو أو رشة قهوة مطحونة للوش (اختياري)


طريقة التحضير:

• اضربي الحليب الدافي بمضرب يدوي أو كهربا لحد ما يعلى ويبقى فيه فوم ناعم وكريمي.

• لو هتستخدمي قهوة سريعة: دوبّيها في 2 معلقة مياه مغلية (ومعاهم السكر لو هتحطي).

• صبي الحليب في الكوباية الشفافة بهدوء، وسيبيه يرتاح ثواني.

• صبي الاسبريسو أو خليط القهوة السريعة ببطء جدًا على جنب الكوباية، علشان يفضل مفصول ويبان الطبقات.

• رشي رشة كاكاو أو قهوة على الفوم لو حبيتي الشكل النهائي يبقى زي الكافيه.


💡 ملحوظات الباريستا:

• الحليب لازم يبقى دافي مش سخن، والقهوة تكون سخنة جدًا.

• الفرق في الحرارة هو اللي بيخلي القهوة تطفو وتفصل الطبقات.

• لو هتستخدمي قهوة سريعة الذوبان، خليكي دقيقة في الكمية والمياه تكون مغلية جدًا.

• عشان القهوة تنزل بالراحة ومتفكش الطبقات: استخدمي معلقة معدنية، وحطيها قريبة من وش الحليب، وصبي القهوة على ظهر المعلقة ببطء، هتلاقيها نزلت بهدوء وفصلت طبقة فوق الحليب من غير ما تندمج.


بالهنا والشفا ♥️


آيس كراميل لاتيه 🤎


المقادير:

• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة + 2 معلقة كبيرة مياه مغلية

• 3/4 كوب حليب بارد

• 2 معلقة كبيرة صوص كراميل

• مكعبات تلج

• سكر حسب الرغبة (اختياري)


طريقة التحضير:

• في الكوباية، حطي صوص الكراميل على الجوانب من جوه.

• ضيفي التلج لحد نص الكوباية أو أكتر.

• صبّي الحليب البارد فوق التلج.

• حضّري القهوة (اسبريسو أو القهوة السريعة المذابة)، وسيبيها لحظات تهدى.

• باستخدام معلقة، صبّي القهوة ببطء جدًا فوق الحليب عشان تفضل مفصولة بالشكل اللي في الصورة.


بالهنا والشفا ♥️


فروزن بطيخ منعش ❤️🍉


المقادير:

• 2 كوب بطيخ متقطّع ومفرّز (مجمد مسبقًا)

• 1/4 كوب مياه ساقعة جدًا

• 1 معلقة كبيرة عسل أو سكر (حسب الرغبة)

• مكعبات بطيخ للتزيين


طريقة التحضير:

• في الخلاط، حطي البطيخ المجمّد مع المياه والعسل.

• اضربي كويس لحد ما القوام يبقى سميك ومتجمّد زي الصورة بالظبط.

• صبّي الفروزن في كوباية أو مج، وزيّني الوش بمكعبات بطيخ.


بالهنا والشفا ♥️


ليمون بالنعناع 💚


المقادير:

• 1/2 كوب عصير ليمون فريش

• 1/4 كوب سيرب نعناع (جاهز أو معمول في البيت)

• 1 معلقة كبيرة سكر (أو حسب الرغبة)

• 1 كوب تلج مجروش

• 1/4 كوب مياه ساقعة


طريقة التحضير:

• في الخلاط، حطي عصير الليمون وسيرب النعناع والسكر والمياه والتلج.

• اضربيهم كويس جدًا لحد ما القوام يبقى فروزن وهش زي الصورة.

• صبّي المشروب وقدميه فورًا وهو ساقع.


بالهنا والشفا ♥️


موهيتو بطيخ وليمون منعش 🍉🍋


المقادير:

• 1 كوب بطيخ متقطع ومجمد

• 1/2 كوب مياه ساقعة

• عصير 1/2 ليمونة

• 1 معلقة كبيرة عسل أو سكر (حسب الرغبة)

• شرايح ليمون للتقديم

• مكعبات تلج


طريقة التحضير:

• اضربي البطيخ المجمد مع المياه والعسل وعصير الليمون في الخلاط لحد ما يبقى عصير ناعم.

• حضّري الكوباية وحطي فيها تلج وشرايح ليمون.

• صبّي عصير البطيخ فوق التلج.

• للتزيين، حطي شريحة بطيخ صغيرة على طرف الكوباية.


بالهنا والشفا ♥️


عن الكاتب

مقالات Ebtesam Nashed

التعليقات


اتصل بنا

إذا أعجبك محتوى مدونتنا نتمنى البقاء على تواصل دائم ، فقط قم بإدخال بريدك الإلكتروني للإشتراك في بريد المدونة السريع ليصلك جديد المدونة أولاً بأول ، كما يمكنك إرسال رساله بالضغط على الزر المجاور ...

جميع الحقوق محفوظة

ع القهوة Ebtesam Nashed