ميلك شيك فراولة بالكريمة 🍓
المقادير:
• 3/4 كوب حليب بارد
• 1/2 كوب آيس كريم فراولة
• 1 معلقة كبيرة بودرة فراولة (اختياري)
• كريمة مخفوقة للتزيين
• صوص فراولة خفيف
• كريز أحمر للوش
طريقة التحضير:
• في الخلاط، اضربي الحليب مع آيس كريم الفراولة وبودرة الفراولة (لو هتحطي) لحد ما يبقى قوامه ناعم وكريمي.
• صبّي الميلك شيك في كوباية طويلة.
• زيّني بكريمة مخفوقة على شكل دوامة.
• رشي شوية صوص فراولة خفيف فوق الكريمة.
• حطي كريز على الوش.
⸻
ميلك شيك شوكولاتة بالكريمة 🍫
المقادير:
• 3/4 كوب حليب بارد
• 1/2 كوب آيس كريم شوكولاتة
• 1 معلقة كبيرة كاكاو خام (اختياري)
• 1 معلقة صغيرة سكر (حسب الرغبة)
• كريمة مخفوقة للتزيين
• صوص شوكولاتة
• كريز أحمر
طريقة التحضير:
• في الخلاط، اضربي الحليب مع آيس كريم الشوكولاتة، والكاكاو، والسكر (لو هتحطي) لحد ما يبقى سميك ومتجانس.
• صبّي الخليط في كوباية.
• زوّدي كريمة مخفوقة على الوش.
• وزّعي صوص شوكولاتة بشكل عشوائي على الكريمة.
• زيني بالكريز وبالهنا والشفا ♥️
أفوكادو بالمكسرات والشوكولاتة 💚🤎
المقادير:
• 1 ثمرة أفوكادو مستوية
• 1/2 كوب حليب ساقع
• 1 معلقة كبيرة عسل أو سكر (حسب الرغبة)
• 2 معلقة كبيرة مكسرات مجروشة (فستق، لوز، بندق…)
• 1 معلقة كبيرة زبيب
• 2 معلقة كبيرة قشطة بلدي أو كريمة لبّاني سايبة
• كريمة مخفوقة للتزيين
• صوص شوكولاتة + صوص أبيض (مكثف أو حليب محلى)
• مكسرات كاملة للوش
طريقة التحضير:
• في الخلاط، اضربي الأفوكادو مع الحليب والعسل لحد ما يبقى قوامه كريمي وسميك.
• في كوباية التقديم، حطي طبقة خفيفة من القشطة أو الكريمة تحت.
• صبّي نص كمية خليط الأفوكادو، وبعدين حطي شوية مكسرات مجروشة وزبيب.
• كمّلي بصب باقي خليط الأفوكادو لحد فوق.
• على الوش: كريمة مخفوقة، شوية صوص شوكولاتة وصوص أبيض، ورشي مكسرات كاملة.
بالهنا والشفا ♥️
أفوكادو بالعسل والمكسرات 💚
المقادير:
• 1 ثمرة أفوكادو مستوية
• 1/2 كوب حليب بارد
• 2 معلقة كبيرة عسل أبيض
• 1/4 كوب زبادي
• 1/4 معلقة صغيرة فانيليا
• مكعبات تلج (اختياري حسب القوام)
• مكسرات مشكلة للوش (بندق، فستق، عين جمل، كاجو، زبيب…)
طريقة التحضير:
• قشري الأفوكادو وقطّعيه مكعبات.
• حطيه في الخلاط مع الحليب والعسل والزبادي والفانيليا.
• اضربي كل حاجة كويس لحد ما القوام يبقى ناعم وكريمي.
• لو عايزة قوامه تقيل زي الصورة، قلّلي الحليب أو زوّدي تلج.
• صبّي الخليط في كوباية طويلة.
• زيّني الوش بطبقة غنية من المكسرات، ورشي شوية عسل بسيط فوقها.
بالهنا والشفا ♥️
شوكولاتة بالبندق ميلك شيك بالكريمة 🤎
المقادير:
• 3/4 كوب حليب بارد
• 2 معلقة كبيرة شوكولاتة سبريد بالبندق
• 1/2 كوب آيس كريم شوكولاتة
• 1 معلقة صغيرة كاكاو خام (اختياري للتقوية)
• صوص شوكولاتة (للجوانب والوش)
• كريمة مخفوقة للتزيين
• مكسرات مجروشة (بندق أو فستق أو كاجو)
طريقة التحضير:
• غلّفي جوانب الكوباية بصوص شوكولاتة.
• في الخلاط، اضربي الحليب مع الشوكولاتة السبريد وآيس كريم الشوكولاتة والكاكاو لحد ما يبقى القوام ناعم وكريمي.
• صبّي الخليط في الكوباية.
• زوّدي كريمة مخفوقة على الوش بشكل دوامة.
• رشي شوية صوص شوكولاتة على الكريمة، وزوّدي شوية مكسرات مجروشة للتقديم.
بالهنا والشفا ♥️
لاتيه شوكولاتة بالبندق فاخر 🤎
المقادير:
• 2 معلقة كبيرة شوكولاتة سبريد بالبندق
• 1/2 كوب حليب دافي
• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة + 2 معلقة مياه سخنة
• 1/4 كوب كريمة خفق سائلة (لدمجها مع الحليب)
• سكر حسب الرغبة (عادة الشوكولاتة كفاية)
• كريمة مخفوقة للتزيين
• صوص كراميل
• شوكولاتة بالبندق صغيرة (للتوب)
⸻
طريقة التحضير:
• في قاع الكوباية الشفافة، حطي الشوكولاتة السبريد وافرديها بمعلّقة لزقة.
• سخّني الحليب مع كريمة الخفق (نسبة 2:1) واعملي فوم ناعم.
• صبّي الحليب بهدوء فوق طبقة الشوكولاتة.
• حضّري القهوة، وصبّيها براحة جدًا فوق الحليب باستخدام ظهر معلقة علشان الطبقات تفضل مفصولة.
• فوق الوش: كريمة مخفوقة بشكل دوامة، صوص كراميل متدلّي، وقطعة شوكولاتة بالبندق محطوطة فوق.
⸻
ملحوظات:
• كريمة الخفق وسط الحليب بتدي دسامة زي مشروبات الكافيهات.
• الشوكولاتة السبريد لازم تكون ناعمة مش تقيلة علشان تسيح وتفصل.
• الفانيليا مش أساسية هنا، لكن لو نقطة صغيرة هتربط الطعم جدا.
صن داي فراولة 🍓🍦
المقادير:
• 2 كرة آيس كريم فانيليا
• 2 كرة آيس كريم فراولة
• 3 معلقة كبيرة صوص فراولة
• 3 حبات فراولة فريش
• كريمة مخفوقة للتزيين
• بسكوت ويفر للتقديم
طريقة التحضير:
• حضّري كوباية التقديم وضيفي شوية من صوص الفراولة في القاع وعلى الجوانب.
• حطي كرات الآيس كريم الفانيليا والفراولة بشكل عشوائي ومتداخل.
• زوّدي شوية صوص فراولة على الوش.
• زيّني بكريمة مخفوقة، فراولة متقطعة، وبسكوت ويفر.
بالهنا والشفا ♥️
آيس لاتيه كلاسيك 🤎
المقادير:
• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان
• 1/2 كوب مياه سخنة (لو هتستخدمي القهوة السريعة)
• 3/4 كوب حليب بارد
• 1 معلقة صغيرة سكر (اختياري)
• مكعبات تلج
طريقة التحضير:
• حضّري القهوة: لو اسبريسو، اعمليه عادي. ولو قهوة سريعة، دوبّيها في المياه السخنة مع السكر.
• في الكوباية، حطي مكعبات التلج.
• صبّي القهوة فوق التلج.
• ضيفي الحليب البارد فوقهم، وقلّبي خفيف لو عايزة الطعم يندمج.
بالهنا والشفا ♥️
كراميل فرابتشينو بالكريمة 🤎
المقادير:
• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان
• 3/4 كوب حليب بارد
• 2 معلقة كبيرة صوص كراميل
• 1 معلقة كبيرة سكر (اختياري حسب الرغبة)
• 1 كوب تلج
• كريمة مخفوقة للتزيين
• صوص كراميل للوش
طريقة التحضير:
• في الخلاط، حطي القهوة مع الحليب، وصوص الكراميل، والسكر، والتلج.
• اضربي كويس جدًا لحد ما القوام يبقى سميك وهش.
• صبّي المشروب في الكوباية.
• زيّني بكريمة مخفوقة على الوش، ووزّعي عليها صوص كراميل بشكل عشوائي.
بالهنا والشفا ♥️
بلو ليمون سودا 💙
المقادير:
• 1/2 كوب صودا بدون نكهة (مياة غازية سادة)
• 1/4 كوب عصير ليمون فريش
• 2 معلقة كبيرة سيرب توت أزرق مركز (blueberry syrup)
• تلج مكعبات
• شرايح ليمون للتزيين
• سكر أزرق أو أبيض لتغليف حرف الكوباية (اختياري)
طريقة التحضير:
• غلّفي حرف الكوباية بالليمون، وغمسيه في سكر أزرق أو أبيض لو حابة شكل التقديم يطلع كافيه ستايل.
• في الكوباية، حطي التلج وشرايح الليمون.
• صبي عصير الليمون وسيرب التوت الأزرق.
• وفي الآخر ضيفي الصودا بهدوء علشان الفوار يفضل ظاهر ويبان شكله.
• قلّبي خفيف لو حابة اللون يختلط، أو سيبيه مفصول للتقديم.
ملحوظة:
لو معندكيش سيرب توت أزرق، ممكن تعملي بديل سريع من:
• نقطة لون أزرق غذائي صحي + معلقة صغيرة عسل أبيض أو شربات تقيل + نقطة فانيليا.
بالهنا والشفا ♥️
دالغونا بزبدة الفول السوداني 🤎
المقادير:
• 2 معلقة كبيرة قهوة سريعة الذوبان
• 1.5 معلقة كبيرة سكر (أو حسب الرغبة)
• 1 معلقة كبيرة زبدة فول سوداني
• 2 معلقة كبيرة مياه سخنة
• حليب بارد
• تلج
طريقة التحضير:
• في بولة، حطي القهوة والسكر وزبدة الفول السوداني والمياه السخنة.
• اضربي المكونات بالمضرب الكهربا حوالي 20 ثانية لحد ما يبقى الخليط كريمي وثقيل.
• لو مفيش مضرب، استخدمي مضرب يدوي (خفاقة) واخفقي لمدة من 3 لـ 4 دقايق كويس جدًا.
• في كوباية، حطي تلج لحد نصها.
• صبّي الحليب لحد نص الكوباية أو أكتر حسب الرغبة.
• وزّعي مزيج القهوة فوق الحليب، وممكن تقلّبي أو تسيبيه مفصول حسب ما بتحبي.
بالهنا والشفا ♥️
آيس لاتيه بالكريمة 🤎🤍
المقادير:
• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة + 2 معلقة كبيرة مياه مغلية
• 3/4 كوب حليب بارد
• 1/4 كوب كريمة خفق سائلة (باردة جدًا)
• 1 معلقة صغيرة سكر (اختياري)
• مكعبات تلج
• رشة قهوة على الوش (اختياري)
طريقة التحضير:
• في الكوباية، حطي التلج وصبّي فوقه الحليب البارد.
• حضّري القهوة وسيبيها تهدى شوية، بعدين صبّيها براحة جدًا فوق الحليب علشان تعمل فصل واضح.
• في طبق صغير، اضربي كريمة الخفق مع رشة سكر خفيف لحد ما تبقى شبه فوم سايب مش متماسكة قوي.
• صبّي الكريمة فوق القهوة باستخدام معلقة أو من جنب الكوباية علشان تقعد على الوش.
• لو حابة، رشي رشة قهوة مطحونة خفيفة على الفوم.
بالهنا والشفا ♥️
سموزي مانجو وفراولة ❤️💛
المقادير:
• 1 كوب مانجو مجمدة
• 1/2 موزة
• 1/4 كوب عصير برتقال
• 1 معلقة كبيرة عسل (اختياري)
• 1 كوب فراولة مجمدة
• 1/4 كوب مياه ساقعة أو عصير فراولة
طريقة التحضير:
• في الخلاط، اضربي المانجو مع الموز وعصير البرتقال والعسل (لو هتحطي) لحد ما القوام يبقى ناعم وسميك.
• صبّي الخليط في الكوباية وادخليه الفريزر 5 دقايق بس علشان يثبت.
• بعد كده اضربي الفراولة مع المياه أو عصير الفراولة لحد ما يبقى قوامه سميك برضو.
• صبّي طبقة الفراولة فوق طبقة المانجو براحة علشان الطبقات تفضل مفصولة.
بالهنا والشفا ♥️
لاتيه 🤎
المقادير:
• 1 كوب حليب دافي (حوالي 50 درجة – دافي مش سخن)
• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان
• 2 معلقة كبيرة مياه مغلية (لو هتستخدمي القهوة السريعة)
• سكر حسب الرغبة (اختياري)
• رشة كاكاو أو رشة قهوة مطحونة للوش (اختياري)
طريقة التحضير:
• اضربي الحليب الدافي بمضرب يدوي أو كهربا لحد ما يعلى ويبقى فيه فوم ناعم وكريمي.
• لو هتستخدمي قهوة سريعة: دوبّيها في 2 معلقة مياه مغلية (ومعاهم السكر لو هتحطي).
• صبي الحليب في الكوباية الشفافة بهدوء، وسيبيه يرتاح ثواني.
• صبي الاسبريسو أو خليط القهوة السريعة ببطء جدًا على جنب الكوباية، علشان يفضل مفصول ويبان الطبقات.
• رشي رشة كاكاو أو قهوة على الفوم لو حبيتي الشكل النهائي يبقى زي الكافيه.
💡 ملحوظات الباريستا:
• الحليب لازم يبقى دافي مش سخن، والقهوة تكون سخنة جدًا.
• الفرق في الحرارة هو اللي بيخلي القهوة تطفو وتفصل الطبقات.
• لو هتستخدمي قهوة سريعة الذوبان، خليكي دقيقة في الكمية والمياه تكون مغلية جدًا.
• عشان القهوة تنزل بالراحة ومتفكش الطبقات: استخدمي معلقة معدنية، وحطيها قريبة من وش الحليب، وصبي القهوة على ظهر المعلقة ببطء، هتلاقيها نزلت بهدوء وفصلت طبقة فوق الحليب من غير ما تندمج.
بالهنا والشفا ♥️
آيس كراميل لاتيه 🤎
المقادير:
• 1 شوت اسبريسو أو 1 معلقة صغيرة قهوة سريعة + 2 معلقة كبيرة مياه مغلية
• 3/4 كوب حليب بارد
• 2 معلقة كبيرة صوص كراميل
• مكعبات تلج
• سكر حسب الرغبة (اختياري)
طريقة التحضير:
• في الكوباية، حطي صوص الكراميل على الجوانب من جوه.
• ضيفي التلج لحد نص الكوباية أو أكتر.
• صبّي الحليب البارد فوق التلج.
• حضّري القهوة (اسبريسو أو القهوة السريعة المذابة)، وسيبيها لحظات تهدى.
• باستخدام معلقة، صبّي القهوة ببطء جدًا فوق الحليب عشان تفضل مفصولة بالشكل اللي في الصورة.
بالهنا والشفا ♥️
فروزن بطيخ منعش ❤️🍉
المقادير:
• 2 كوب بطيخ متقطّع ومفرّز (مجمد مسبقًا)
• 1/4 كوب مياه ساقعة جدًا
• 1 معلقة كبيرة عسل أو سكر (حسب الرغبة)
• مكعبات بطيخ للتزيين
طريقة التحضير:
• في الخلاط، حطي البطيخ المجمّد مع المياه والعسل.
• اضربي كويس لحد ما القوام يبقى سميك ومتجمّد زي الصورة بالظبط.
• صبّي الفروزن في كوباية أو مج، وزيّني الوش بمكعبات بطيخ.
بالهنا والشفا ♥️
ليمون بالنعناع 💚
المقادير:
• 1/2 كوب عصير ليمون فريش
• 1/4 كوب سيرب نعناع (جاهز أو معمول في البيت)
• 1 معلقة كبيرة سكر (أو حسب الرغبة)
• 1 كوب تلج مجروش
• 1/4 كوب مياه ساقعة
طريقة التحضير:
• في الخلاط، حطي عصير الليمون وسيرب النعناع والسكر والمياه والتلج.
• اضربيهم كويس جدًا لحد ما القوام يبقى فروزن وهش زي الصورة.
• صبّي المشروب وقدميه فورًا وهو ساقع.
بالهنا والشفا ♥️
موهيتو بطيخ وليمون منعش 🍉🍋
المقادير:
• 1 كوب بطيخ متقطع ومجمد
• 1/2 كوب مياه ساقعة
• عصير 1/2 ليمونة
• 1 معلقة كبيرة عسل أو سكر (حسب الرغبة)
• شرايح ليمون للتقديم
• مكعبات تلج
طريقة التحضير:
• اضربي البطيخ المجمد مع المياه والعسل وعصير الليمون في الخلاط لحد ما يبقى عصير ناعم.
• حضّري الكوباية وحطي فيها تلج وشرايح ليمون.
• صبّي عصير البطيخ فوق التلج.
• للتزيين، حطي شريحة بطيخ صغيرة على طرف الكوباية.
بالهنا والشفا ♥️